Perinçek'in isyanı
Engizisyon mu hortlatıldı?
Ermeni soykırımı iddialarını reddettiği gerekçesiyle Lozan'da yargılanan Perinçek hakkında savcı, para ve hapis cezası istedi
LOZAN DHA, AA
Ermeni soykırımı iddialarının emperyalist bir yalan olduğunu söylediği için hakkında dava açılan İP Genel Başkanı Doğu Perinçek hakkında para ve hapis cezası istendi. Waud savcısı Eric Kottier, Perinçek için 90 gün hapis ve 3 bin İsviçre frangı para cezası talebinde bulundu. Duruşma dün Lozan Adalet Sarayı'nda yerel saatle 08.30'da başladı. Perinçek, mahkeme heyetine Rus arşivlerinin belgeleri ile Fransızca özetlerini içeren 40 kiloluk doküman sundu.
Duruşmanın ardından "cadı davası" nitelemesinde bulunan Perinçek, tamamen yanlı bir davayla karşı karşıya olduklarını, aslında yargılananın kendisi değil, Türk tarihi ve Türkiye olduğunu dile getirdi. Perinçek, "Burada düşünce ve bilimsel araştırma hürriyetinin yargılandığı ve ortaçağdaki karanlık mahkemelerin yeniden kurulduğu görüldü. Bunu mahkemeye açıkça ifade ettim. Ortaçağ engizisyonu mu hortlatılmıştır?" diye konuştu.
Savcının önyargılı, yargıcın da taraflı davrandığını savunan Perinçek, "Mahkeme Başkanı soru sorarken kamyon dolusu laf söylüyor. Yaptığı şey propagandadır" ifadelerini kullandı. Mahkemenin kararını bugün açıklaması bekleniyor.


