Vakıfbank'ın 2006 yılı net kârı yüzde 46 arttı
EKONOMİ SERVİSİ
Vakıfbank'ın aktif toplamı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14 artışla 37 milyar YTL'ye yükseldi. Aynı dönemde bankanın özkaynakları 4.4 milyar YTL'ye çıkarken, vergi ve karşılıklar öncesi brüt kârı 1.3 milyar YTL oldu. Vakıfbank Genel Müdürü Bilal Karaman şu bilgileri verdi:
"Vakıfbank 2006 yılında, kredilerde sektör ortalamasının üzerinde bir büyüme performansı gösterdi ve bir önceki yılın aynı dönemine göre kredilerini yüzde 50 artırarak 18 milyar YTL'ye yükseltti. Bu artış sonucunda 2005 yılında toplam aktiflerimiz içerisinde yüzde 37 olan kredilerimizin payı 2006 yılında yüzde 49'a yükseldi. Aynı dönemde net faiz gelirlerimiz yüzde 20.2 arttı, kaynak yönetiminde sağlanan başarı ve kredilerimizdeki artışın yarattığı olumlu etkiyle 2006 yılı net kârımız yüzde 46 artarak 770 milyon YTL olarak gerçekleşti."
Bu yıl şube sayısını 350'nin üzerine çıkacaklarını belirten Karaman, "Bireysel ve KOBİ kredilerindeki yüksek performansımızı ve ekonomimizin gelişmesine sağladığımız katkıyı daha da artırmayı ve bankamızın sektördeki güçlü konumunu devam ettirmeyi hedefliyoruz" dedi.

