Yattara darbesi
Trabzonspor, Galatasaray'a karşı Gineli yıldızından yoksun mücadele edecek. Kaburgasında çatlak belirlenen başarılı oyuncu, iki hafta forma giyemeyecekFOTOĞRAFLAR: SELÇUK KILIÇ-AA
Karadeniz ekibine, Galatasaray maçı öncesi İbrahima Yattara'dan kötü haber geldi. Gineli yıldız, kafileyle birlikte İstanbul'a getirilmesine rağmen kaburgasındaki sakatlığı yüzünden karşılaşmanın kadrosundan çıkarıldı. Sağlık Kurulu Başkanı Köksal Güney, Yattara'nın kaburgasında küçük bir çatlak tespit ettiklerini açıkladı. Güney, "Yoğun tedaviye rağmen ağrıları geçmeyen Yattara iki hafta sahalardan uzak kalacak" dedi. Teknik Direktör Ziya Doğan, Yattara'nın yokluğunda Gökdeniz'e yine sağ kanatta görev verecek.
Bu arada Trabzonsporlu futbolcular, Galatasaray karşısındaki hedeflerinin galibiyet olduğunu dile getirdiler. Ersen, "Şampiyonlar Ligi'ne gitmek hatta daha fazlasına ulaşmak istiyoruz. Bu nedenle kazanmalıyız. Büyük maçları seviyorum. İnşallah yine gol atacağım" dedi.
Genç golcü Umut Bulut ise "Rakibimizin de durumu kritik, ama biz kendi işimize bakıyoruz. İnşallah bu maçı da kazanıp hedefimiz olan ikinciliğe ulaşmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Coşkulu karşılama
Bordo-mavili takım, İstanbul'da büyük bir coşkuyla karşılandı. Atatürk Havalimanı'na giden yaklaşık 50 kadar taraftar, tezahüratlar yaparak, teknik heyet ve futbolculara sevgi gösterisinde bulundu. Karadeniz ekibi, Teknik Direktör Ziya Doğan yönetiminde öğleden sonra İstanbul'da yaptığı taktik çalışmasıyla karşılaşmanın hazırlıklarını tamamlayarak kampa girdi. Trabzonspor kafilesinde cezalı Musampa ve Ferhat'ın yanı sıra kaleci Ahmet yer almadı.
Kızılay'dan plaketKızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Trabzonspor'un kamp yaptığı Cevahir Hotel'e giderek teknik heyet ve futbolculara, katkılarından dolayı birer plaket verdi. Küçükali, "Trabzonspor her zaman Kızılay'ın yanında oldu. Desteğin bundan sonra da süreceğine inanıyorum. Biz de kendilerine birer plaket sunduk" dedi.
Arçil'den mesajTrabzonspor'un eski yıldız futbolcusu Arçil Arveladze, bordo-mavili kulüpte çok güzel yıllar geçirdiğini belirterek, Karadeniz ekibine sıcak mesajlar gönderdi. Sakatlıklar yüzünden 29 yaşında sahalardan kopmak zorunda kalan Şota'nın ikizi, "Trabzon taraftarı ve halkını unutmadık, unutmayacağız. Onlarla aramızda çok güçlü sevgi bağı var" dedi.

