Dolandırıcının annesine 2 yıl hapis
ABD'de kendilerini zengin bir aile gibi göstererek işadamlarını dolandıran Hakan Yalıncak'ın annesi Ayfer Yalıncak 2 yıl hapis ve 2.2 milyon dolar tazminat cezası aldı
DIŞ HABERLER SERVİSİ
ABD'de, oğlu Hakan Yalıncak'la birlikte dolandırıcılık yaptığı öne sürülen Ayfer Afet Yalıncak (52), 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. İddialara göre, bir süre önce ABD'ye gelerek kendisini yatırım yapmaya hazırlanan zengin bir Türk ailesinin büyüğü olarak tanıtan Yalıncak, bu ülkedeki işadamlarından para topladı. Yalıncak bu paralarla 56 bin dolarlık bir Mercedes otomobil ve 51 bin dolarlık bir elmas yüzük satın aldı. Yalıncaklar'ın yatırımcıların 1.25 milyon dolarını, 'potansiyel yatırımcıları' çekmek için Hakan'ın öğrenim gördüğü New York Üniversitesi'ne bağışladıkları ileri sürüldü.
Şİkâyet üzerine 2006'da yakalanan Yalıncak, federal yargıca suçunu itiraf etti. Mahkeme dünkü duruşmada 2 yıl hapis cezası verdiği Yalıncak'ın, ayrıca 2.25 milyon dolar da tazminat ödemesini kararlaştırdı. Sahte çek vermek ve Kuveytli bir finansör için anlaşmalarda aracılık yaparak yatırımcıların 3.9 milyon dolar kaybetmesine yol açmakla da suçlanan Hakan Yalıncak'la ilgili kararın da 27 Mart'ta verilmesi bekleniyor. Savcılar, Hakan Yalıncak'ın tek başına yatırımcıları ikna etmesinin mümkün olmadığını, bu nedenle annesini kullanarak güven kazandığını kaydettiler.

