AVRUPA'NIN GÖZÜYLE
Norveç basını
"Yumurtlama"
VG: "Myhre'den iki yeni yumurtlama. Kâbus... Bir ulusu yüzüstü bıraktı. Myhre 'Şüphesiz hayatımın en kötü günüydü' dedi. Teknik Direktör Aage Hareide de, kalecimize 'Başını dik tut ve bunu adam gibi karşıla' sözleriyle moral verdi. Maç bitiminde yaptığımız ankette, Norveç halkının yüzde 62.7'si 2008 Avrupa Şampiyonası'na gidemeyeceğimizi belirtti".Dagbladet: "Arkadaşları yıkılan Myhre'nin etrafını sardı. Kimse yumurtlayan kaleciyi teselli edemedi. Myhre soyunma odasından çıktığında, Norveç'in galip gelmesini engelleyen iki büyük gol yumurtlaması nedeniyle gözleri hiçbir şey görmüyor, ifadesiz duruyordu. Türkiye, aldığı puanı hak etti. Normal bir gecede bizden bir klas daha üstün. Şanssız oldukları için Myhre'nin hatalarını beklediler. Yabancı sahada oynamalarına rağmen Frankfurt'ta maçın başlama düdüğüyle kumandayı ellerine aldılar. Commerzbank Arena'da, ulusun babası Atatürk'ün beyaz gömlekli büyük posteri, milli dans müzikleri ve 70 milyonun arkalarında olduğunu belirten pankartlarıyla müthiş bir hava yarattılar. Norveç'te bu yoktu. Halkın çoğu Norveç'e inanmıyordu".
Aftenposten; "Myhre'nin kâbus gecesi. Bize karşı 2 aptal gol. Acı bir an. Myhre, Türkiye'nin attığı beraberlik gollerinde yalnız olan adamdı. İki dev yumurtlama Norveç'in Avrupa Futbol Şampiyonası eleme maçındaki önemli galibiyet şansını öldürdü. Herkes fantastik oynuyor ve elinden gelen her şeyi yapıyor. Ama işte olan oluyor".
TV2 Kanalı: "Bir ulusu yüz üstü bıraktı. Bunu hak etmedik". Thomas Myhre, önce Bosna maçında bir gol, ardından Türkiye maçında iki gol birden yumurtlayarak işinde çok kötü bir gece yaşadı. Bundan sonra, Türkiye'nin yardımına ihtiyacımız olduğu gibi kalan maçlarımızı kazanmalıyız.
Yunan basını
"İlaç gibi"
Metrosport: "Nihayet. Hem zafer, hem de Türkiye'nin beraberliği ilaç gibi geldi".Goalnews: "Bir tane ve sıcak sıcak... Bilirkişiler, özür dileriz, ama bu yaşlılar Euro'ya gidiyor".
Sport day: "Geri döndüler. Otto ve oyuncular herkesin ağzını kapattı ve Malta'yı yenerek Euro 2008 yolunu açtılar".
Sportime: "Dirildiler. Rehhagel nihayet takımı yeniledi".
Protatlitis: "Torosidis'in büyüsü, Milli Takım ve Rehhagel'i kurtardı".
Filatlos: "Milli Takım görevini yaptı".
Fos: "Altın 1-0. Oksijen gibi zafer".
Macar basını
"Şeref kurtuldu"
NB1:"Türkiye'nin şerefini Altıntop kurtardı. Norveçliler tam sevinmek üzereyken, sahneye çıkan gurbetçi Altıntop, ay-yıldızlıları kurtaran adam oldu".Alman basını
"Gecenin adamı"
Berliner Morgenpost: "Altıntop, Frankfurt'ta Türkiye'yi kurtardı, attığı iki gol ile Avrupa Şampiyonası yolunda, Türkiye'nin gözünün morarmasını önledi".Kicker: Hamit gecenin adamı oldu. Ancak Türkiye, finalleri garantileme şansını kaçırdı. Hamit'in ilk golünden sonra, Türk futbolcular kendine geldi.
UEFA

