Doktor 'Ameliyat sonra' dedi, masadan kaldırdı!
RAMAZAN YAVUZ Diyarbakır DHA
Diyarbakır'da fıtık ameliyatına alınan Yaşar İnanç, bir saat bekletildikten sonra, başka bir hastaya operasyon yapılacağı gerekçesiyle ameliyathaneden çıkarıldı.
Kasıklarındaki rahatsızlık nedeniyle Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne giden işçi İnanç'a, genel cerrahi uzmanı Hayrettin Varol Güneş tarafından fıtık teşhisi konuldu. 16 Nisan'da 762 protokol numarasıyla hastaneye yatırılan İnanç'a 18 Nisan için ameliyat günü verildi.
Önceki gün görevlilerce sedyeyle odasından alınan İnanç, ameliyathaneye götürülürdü. Ameliyathane girişindeki panoda bulunan listede ismi de yer alan İnanç, kıyafetleri giydirildikten sonra masaya yatırıldı ve son tetkikleri yapıldı. Yaklaşık bir saat sonra ameliyathaneye giren Güneş, "Seni bugün ameliyat yapmayacağım. Teknik bir yanlışlık oldu. Başka hastaları ameliyat edeceğim. Sen kalkıp git. Sonra ameliyat ederiz" dedi. Bunun üzerine dışarı çıkarılan İnanç, olayı şöyle anlattı:
"Nedenini sorduğumda 'Bu akşam da ameliyat olabilirsin, üç ay sonra da' dedi. Ben de dosyamı alarak üzerimdeki ameliyat önlüğüyle dışarı çıkıp derdimi önüme gelene anlattım."
Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Namık Kemal Kubat ise olayın tamamen bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını belirterek şunları söyledi:
"Ben de o gün hastanedeydim. Doktor ameliyata iniyor, ancak hasta ameliyat edilecekler listesinde olmadığı için karışıklık olmuş. Bu olayda maddi bir çıkar beklentisi de kesinlikle yok."

