Bardakoğlu: Kendi dinini anlatmak haktır
Kahramanmaraş, Kayseri DHA
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Malatya'daki kanlı saldırının yüz karası olduğunu, katliamın dine, vatana ve millete ihanet olduğunu söyledi.
"Elbette bir dinin mensubu kendi dininin kitabını alacak, satacak, dağıtacak" diyen Bardakoğlu, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katılmak üzere geldiği Kahramanmaraş'ta sorular üzerine "Biz, bırakın başka dinleri, ateistlerin bile kendi tercihine saygılı olmayı öğrenmek zorundayız" dedi. Bardakoğlu, "Misyonerlik faaliyetleri Türkiye için bir tehlike oluşturuyor mu?" sorusu üzerine şunları kaydetti:
"Hayır, bu konuları gereğinden fazla abartarak kamuoyunun tansiyonunu yükseltmemek gerekiyor. Biz her farklı dine mensup insanın inanç ve din özgürlüğü içinde kendi dinlerinin gereklerini yerine getirmesine öteden beri sıcak bakmışızdır. En tabii haklarıdır. İnsanlar kendi dinlerini özgürce yaşayacaklar, anlatacaklar. Malatya'da olan olaylar, dünyanın her yerinde olup bitenler, insan sevgisine daha çok vurgu yapmamız gerektiğini bir kez daha bize öğretmiş oldu."


