Zanlılar birer ay arayla geldi
SERHAT OĞUZ
Malatya'daki vahşi saldırıyı gerçekleştiren öğrencilerin kaldığı İhlas Vakfı Erkek Öğrenci Yurdu'nun Müdür'ü Mustafa Erol, saldırının planlayıcısı olduğu öne sürülen Emre Günaydın'ın yurtta çevresini rahatsız eden hareketlerinden şüphelendiğini belirterek, "Bu çocuğun ileride başımıza iş açabileceğini düşünerek 17 Mart'ta yurttan attım" dedi. Erol, olay günü öğrencilerin Müdür Yardımcısı'na, "Akşam gelemeyebiliriz" dediğini belirtti.
Yurtlarda ilk kez böyle bir olay yaşandığını belirten Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Okyay da saldırıya karışan Cuma Özdemir'in 16 Eylül, Hamit Çeker'in 2 Ekim, Salih Güler'in 4 Aralık ve Emre Günaydın'ın 6 Ocak'ta yurda geldiğini kaydetti.
6 aydır denetlenmemiş
Özel İhlas Vakfı Erkek Öğrenci Yurdu'nun 6 aydır denetlenmediği belirlendi. MEB Ortaöğretim Burslar ve Yurtlar Daire Başkanı Halis Koyuncuoğlu, özel yurtların 6 ayda bir denetlendiğini açıkladı. Resmi kayıtlara göre zanlıların kaldığı yurt en son 1 Kasım 2006'da denetlendi. Koyuncuoğlu, "Söz konusu yurdun denetimlerinin düzenli olarak yapıldığı ve herhangi bir sakıncalı durumunun görülmediği belirlendi" dedi.


