
SATIRBAŞI
ANAP'tan Yılmaz'a: Fedakârlık yap
AYDIN HASAN Ankara
ANAP Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş, parti yönetiminin "Yılmaz'ın Rize'den DP adaylığı" konusundaki görüşünü dile getirdi. Yılmaz'ın bu konuda kendilerinden bir talebi olmadığını belirten Sarıbaş, Mumcu'nun, Yılmaz'ın adaylığına karşı çıktığına ilişkin haberler konusunda, "Talep olmadan veto olmaz" dedi. Sarıbaş, "Herkesin fedakârlık yaptığı bir dönemde, Mesut Bey de fedakârlık yapmalı" diye konuştu.
Genç Parti'de ilginç kongre
ANKARA Milliyet
Genel başkanlığını Cem Uzan'ın yürüttüğü Genç Parti (GP), dün Türk siyaset tarihinin en ilginç kongrelerinden birine imza attı. Parti genel merkezinin üst katında yapılan kongreye, sadece delegeler yaka kartları kontrol edilerek alındı. Partililer ise binanın sokağında kongrenin bitmesini bekledi. Kongre basına da kapalıydı. Genel başkanlık için tek aday olan Uzan, 368 oyun tamamını aldı.
Çömez: AKP'den aday değilim
ANKARA Milliyet
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde özel kalem müdürlüğünü yapan AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, 22 Temmuz'daki seçimde AKP'den milletvekili adayı olmayacağını açıkladı. Zaman zaman yaptığı muhalif çıkışlarla dikkat çeken Çömez, dünkü yazılı açıklamasında, AKP çatısında siyaset yapmanın doğru olamayacağını belirtti.
ÖDP: Yeter ki sol olsun
ADANA AA
ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras "Sol ilkeler üzerine birlikten yanayız. Bu ilkeler doğrultusunda şeytan dahil herkesle işbirliği yaparız" dedi. ÖDP Adana il örgütünün yeni binasının açılışında konuşan Uras, "İnsanca yaşam için bir arada siyaset yapalım" anlayışını ortaya koyduklarını, eşitlikçi ve özgürlükçü bir Türkiye için bir arada yaşamın savunulması gerektiğini söyledi.