Emekli Sandığı Ofer'e karşı
AYDIN DHA
Ofer - Kutman Ortaklığı'nın, Özelleştirme İdaresi'nden satın aldığı Fransız Tatil Köyü arazisi için verilen 12 kat inşaat izninin iptali istemiyle açılan davada, arazinin eski sahibi Emekli Sandığı da taraf oldu. Emekli Sandığı avukatları, davada müdahil olabilmek için mahkemeye başvurdu.
Mülkiyeti Emekli Sandığı'na ait olan ve Özelleştirme İdaresi'nce Ofer-Kutman ortaklığı Kuşadası Yatırımları A.Ş.'ye satılan Fransız Tatil Köyü için belediyenin aldığı kararlar, uzun süre gündemden düşmedi. Özelleştirme öncesi 2 kat turistik tatil köyü, yüzde 20 imar yoğunluğu olan araziye belediye meclisinde 12 kat yükseklik ve yüzde 53 imar izni verilmesi üzerine CHP'li ve Bağımsız Meclis Üyeleri mahkemeye başvurdu. Davada müdahil olan İzmirli çevreci avukat Senih Özay'dan sonra, Emekli Sandığı'nın avukatları da muhalif meclis üyelerinin açtığı davaya müdahil olmak istediklerini mahkemeye bildirdi.
Çeşitli yasal örnekleri sıralayan avukatlar davalı belediyece kamu yararı gözetilmeksizin keyfi olarak işlem yapıldığını belirterek Kuşadası Belediye Meclisi'nin 7 Temmuz 2006'da aldığı 65 sayılı kararın iptali istemiyle açılan davada müdahil olmak istediklerini mahkemeye iletti.

