17 ilde yeni üniversite Meclis'te kabul edildi
ANKARA Milliyet
TBMM Genel Kurulu, 17 ilde daha üniversite kurulmasını öngören yasa tasarısını kabul etti. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer yasayı onaylarsa, Karaman, Ağrı, Sinop, Siirt, Nevşehir, Karabük, Kilis, Çankırı, Artvin, Bilecik, Bitlis, Kırklareli, Osmaniye, Bingöl, Muş, Mardin ve Batman'da yeni üniversite kurulacak. Böylece Türkiye'de üniversitesi olmayan 9 il kalacak.
Yeni kurulan 17 üniversite dolayısıyla akademik, idari ve döner sermaye alanlarında yaklaşık 30 bin kadro ihdas edildi.
Hükümetin geçen yıl kurduğu 15 yeni üniversite ise faaliyete geçtikleri günden bu yana "tabela üniversiteleri" olarak eleştirildi. Bu üniversitelere rektör ataması konusunda hükümetle YÖK arasında tartışmalar yaşandı.
Ancak YÖK tarafından atanmak üzere rektör adaylarının isimlerini gönderdiği Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, aradan uzun zaman geçmesinin ardından bu üniversitelere rektör atadı. 3
|
DİĞER HABERLER |
YAZARLAR |
|

