Ukrayna'da kriz aşıldı
DIŞ HABERLER SERVİSİ
Ukrayna'da geçen aydan bu yana süren siyasi kriz, Devlet Başkanı Viktor Yuşçenko ile Başbakan Viktor Yanukoviç'in erken seçim konusunda anlaşmasıyla sona erdi.
Başbakan Yanukoviç ile önceki gece 7 saat süren bir görüşme yapan Devlet Başkanı Yuşçenko, görüşmenin ardından dün düzenlenen ortak basın toplantısında, "Ukrayna'daki siyasi kriz sona ermiştir. Uzlaşmaya vardık. 30 Eylül'de erken seçim yapılacak" dedi. Yanukoviç de, "Böyle bir durumun yinelenmemesi için her şeyi yapacağız" diye konuştu.
Ukrayna'daki kriz, Batı yanlısı Yuşçenko'nun, geçen ay başında parlamentoyu feshetme kararıyla ortaya çıkmıştı. Rus yanlısı Yanukoviç, Yuşçenko'nun parlamentoyu feshetme kararını, anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle tanımamıştı. Gerilim, Yuşçenko'nun başsavcıyı görevden almasıyla artmıştı.
|
DİĞER HABERLER |
YAZARLAR |
|

