
|
|
|
 |
|
|
Tariş’te birleşme arayışı
EGELİ üreticilerin güçbirliği Tariş’te yeniden birleşme rüzgarları esiyor. Üzüm, İncir, Zeytinyağı ve Pamuk birlikleri, ayrılıklar nedeniyle ortaya çıkan sorunları mahkeme yerine aralarında çözmek için komisyon kurulmasına karar verdi. 10 kişilik komisyonun, yeniden bir araya gelmenin yolunu bulmaya çalışması da kararlaştırıldı.
Temsili birliktelik olabilir
PAMUK Birliği Başkanı Basri Özçoban, ''Uzun yıllar olduğu gibi yine kardeşçe yaşamayı denemek istiyoruz'' dedi. Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin de, ''Ne gerekirse yapalım, mutabakat sağlayalım, ele güne karşı ayıp oluyor. Tariş’in tarihine yakışan, çağdaş birlikteliği düşünebiliriz. Temsili birliktelik olabilir'' dedi.
Neler olmuştu?
Zeytin ve Zeytinyağı Birliği, 2005’te, ortak kadrolardan ayrılma kararı almıştı. Bu gelişme üzerine, 31 Mart 2005’te, diğer üç birliğin gönderdiği yazıyla olağanüstü genel kurula gitmiş ve tam özerkliğini ilan etmişti. Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği de bir yıl sonra yönetim kurulu kararıyla ortak kadrolardan çıkma kararı almış, Genel Müdür Dr. Sebahattin Gazanfer’le yollarını ayırmıştı.
|
|
|

|
|