'Seçim gecikti'
TÜSİAD toplantılarının ikincisinin konukları DP Genel Başkanı Ağar ve ANAP lideri Mumcu'ydu. Ağar, erken seçim kararının geç alınmış olmasının Türkiye'yi mevcut gerilimli duruma taşıdığını söyledi
EKONOMİ SERVİSİ
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) düzenlediği 'Siyasi Parti Başkanlarıyla Toplantı Dizisi'nin ikincisine Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar ile ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi kararının aceleye getirildiğini söyleyerek, konunun cumhurbaşkanının yetkileriyle birlikte daha geniş bir siyasi sistem tasarımı çerçevesinde tartışılması gerektiğini söyledi.
Yalçındağ, "Daha açık ifade etmek gerekirse, sistem değişikliği anlamına gelebilecek böyle bir girişimin, siyasi partiler yasası ve seçim sistemi ile ilgili değişiklikler yapılmadan ele alınmasının eksik ve sakıncalı olacağını düşünüyoruz" dedi.
'Diyalogdan kaçmak yanlış'
AB'ye üyelik sürecine de değinen Yalçındağ, "İçinden geçtiğimiz gerilimli ve tartışmalı dönem, bu konudaki görüşlerin bulanıklaşmasına neden oldu. Değerli başkandan Türkiye AB ilişkilerinin bundan sonraki seyrini nasıl gördüklerini bu görüşleri çerçevesinde nasıl bir politika izleyeceklerini öğrenmekten büyük mutluluk duyacağız" diye konuştu. Toplantıya TÜRKONFED VE KAGİDER üyeleri de katıldı. Ağar çıkışta gazetecilerin, "MHP'nin TÜSİAD davetini geri çevirmesiyle" ilgili sorusuna, "Diyalogdan kaçmak yanlış" yanıtını verdi.Partisinin programını 4 Haziran'dan itibaren kamuoyu ile paylaşacaklarını kaydeden Ağar, "IMF programı revize edilmeli. İlişki sürecektir, ama Türkiye'nin onların istediği doğrultuda program yapma mecburiyeti yok" dedi.
DP lideri Ağar, erken seçim kararının geç alınmış olmasının Türkiye'yi mevcut gerilimli duruma taşıdığını söyledi. Ağar'ın toplantıda verdiği mesajlar özetle şöyle:
'Son gün 22 Temmuz'
Mumcu: Kur tsunamisi yaşayabiliriz
ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu da, dalgalı kur sisteminin uygulamasıyla ilgili, "Buna inanan var mı? Türkiye'de dalgalı kur uygulanıyorsa mayıs müdahalesi niye yapıldı? Niye bırakmadınız dalgalanmasını? Dalgalanmasına bırakmadığınız kur bir gün tsunami olarak patlayacaktır. Hiç şüpheniz olmasın" diye konuştu. Mumcu'nun mesajları da şöyle:

