Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 01 Haziran 2007 / Cuma  
   Milliyet Online    Blog    Emlak    Arabam    İnsan Kaynakları    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    Mobil 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Sağlık
  Bilim ve Teknoloji
  Kültür ve Sanat
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
  Otomobil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
İyi, kötü, çirkin...

Bence / Fatih Tanfer

Altay, Play-Off final maçında tam bir dram yaşadı. Siyah-beyazlılar ve dört yıldır Süper Lig hasreti çeken İzmirliler, Kasımpaşa şoku ile gözyaşlarına boğuldu. İnanın taraflı tarafsız herkes İzmir’den bir takımın Süper Lig’e çıkmasını bu kadar istememişti. İnanılmaz bir sevgi yumağı içerisindeydi Büyük Altay. Yazık oldu, hem de çok yazık.
''Süper Lig’in kapısından döndük'' demek bile az olur. Ancak ''tarih tekerrürden ibarettir'' ifadesi de bu karşılaşmada gerçekleşti. Maçı 2-1 önde götürürken, 95. dakikada gol yiyorsun, herkes hayal kırıklığına uğruyor. Uzatmalar başlıyor, golünü atıyorsun, rakip 10 kişi kalıyor. Bu şartlarda sadece gol yememeyi düşünen Kasımpaşa’ya karşı neler kaçırıyorsun neler? İstanbul ekibinin iki golcüsünden birisi olan Serdar oyundan atılmış, Alper ise yedeğiyle değiştirilmiş. Tek forvet Erhan Küçük kalıyor. O da attığı mucize gollerle Altay’ı ve İzmirliyi üzdü. Futbolun genel teorilerinden birisi olan ''atamayana atarlar'' kuralı işledi ve sonuç hüsran. Zaten bu maçın teknik yorumunu yapmak şu aşamada kimseye yarar sağlamaz. Ancak karşılaşma sonrası Fair Play adına daima iyi örnekler vermiş olan Altay’ın Başkanı Nafiz Zorlu sahaya inip rakibi kutlarken, kendi oyuncularını baba şefkatiyle teselli ederek futbol adına güzel tablo sergiledi.
Yazımın başlığı iyi, kötü ve çirkin. Türk futboluna son 10 günde damgasını vuran oyuncular adına kullanıyorum bu ifadeyi. ''Bunlar kim'' derseniz, Vestel Manisaspor kalecisi Ufuk Ceylan, Altay kalecisi Allioum (Ali Uyanık) ve Antalyasporlu Ali Bilgin.
İyiye örnek, Vestel Manisaspor’da forma giyen Altay patentli kaleci Ufuk Ceylan. Gaziantep deplasmanında bir kurtarış sonrasında burnu kırılan file bekçisi, yüzü adeta kan çanağına dönmesine rağmen takımının kurtarıcısı oldu. Bir hafta sonra iyileşmeyen burnu ile takımının hayati maçı olan Denizlispor randevusunda kaledeki yerini aldı ve Manisaspor Süper Lig’de kalmayı başardı.
Gelelim bizim Ali Uyanık’a! Sanki soyadını bilerek almış. Takımının en hayati maçında uyanıklık yapmaya çalışıyor ve kadro dışı bırakılıyor. Bir final maçında değil futbola, insanlık etiğine uymayan bu davranışın yorumunu sizlere bırakıyorum. Yönetimin kararını da saygıyla karşılıyorum. Ama bir ağır fatura var ki, Altay üçüncü defa Play-Off finalinde yıkılıyor. Ali Bilgin ise Antalyaspor’un ligde kalma savaşı verdiği Gençlerbirliği randevusunda alacağını bahane edip şehri terk ediyor ve Antalyaspor maçı kaybedip küme düşüyor.
Futbol kamuoyu, lütfen bu iyi, kötü ve çirkin adamları iyi tanıyınız. Bundan sonraki planlarınızı iyi adamlar üzerine kurunuz.
Umarım futbol ailesinde bu olaylardan sonra herkes üzerine düşen mesajları alır ve bundan sonraki programlarını buna göre yapar.


ege@milliyet.com.tr







EGE
Emeklilik hakkında her şey
İskelenin yanında ''minibüskondu'' var
İzmir Festivali
Kasımpaşa çıktı AKP’nin oyları İzmir’de düşer mi?
İyi, kötü, çirkin...





Ege Ana Sayfa
Ekonomi
Spor
Rehber


Necati Çetiner
Özgür Kaynar
Banu Şen
Deniz Sipahi
Fatih Tanfer

   
© 2006 Milliyet