Çok mühim değil...
Evet ne diyelim, dün bir rakibimiz zamandı. Maçın kontrolünü sürekli elde tutmamızı sağlayacak Tümer ve Emre'nin olmayışı da iki büyük talihsizlikti.
Duygusal Türk futbolcusunun transfer zamanının gelmesi, sezonun yeni bitmiş olması dezavantajdı. Bosna'nın sürpriz Norveç galibiyetiyle grupta iddialı duruma geleceğini düşünmesi de talihsizlikti.
Dışarıda oynadığımız son 5 maçta aldığımız sonuçlar rakibimiz oldu. Rakip, Bosna Hersek'ten çok kendimizdik.
Böyle bir maç oynadık ve kaybettik. Kazanmak için denedik, kaybetmek için hatalar yaptık. Denemelerimiz, hatalarımızdan daha azdı. Tüm bunlardan sonra ne olur diye sorar isek; hiçbir şey olmaz. Bu gruptan Türkiye'nin finallere gitmesine engel çıkmayacak. Altı maç dışarıda oynadık, karşılığı 18 puan... Kazandığımız 13 puan var. Bu tablo bundan sonra şunu gösterecektir. Gruptaki en etkin rakibimiz Norveç olacak. Bu grupta iki takım birincilik için mücadele edecek. Biri Türkiye, diğeri Norveç.
Norveç'le çıkarız
Hiç kimse rakip sahada 4 attığımız Yunanistan'ın bize rakip olacağını düşünmesin.Eğer grup maçlarına bir mağlubiyet, bir beraberlikle başlayıp, sonradan 4 galibiyet alsaydık herkes müthiş başarılı bir Milli Takım olgusundan söz edecekti. Ama o şartlarda da 13 puan toplayacaktık. Fakat grupta bunun tersi bir göstergeyle karşılaştık, fevkalade başarılı başladık 4 galibiyet, 1 beraberlik, 1 mağlubiyetle ilk yarıyı tamamladık. Burada umutsuzluk söz konusu olmamalı. Dünkü maçlardan sonra gruptaki durum bana göre netleşmiştir. Bu grupta iki takım finallere katılacak. Biri Türkiye, diğeri Norveç.
Grubun önceki 5 maçı, zorluk derecesi açısından Bosna'dan fazla olmasına rağmen başarıyla bittiği için futbolcularımız konsantrasyon kaybı yaşadı. Bu son derece doğaldır. Kendine yeni bir kimlik arayan Bosna Hersek'in ikinci 45 dakikada kalemize bir buçuk defa gelip, gol atması da normal.
Hiç kimse çıkıp üçüncü golde kişisel hatası olan Rüştü'yü eleştirmesin. Fatih'in tercihi doğrudur. Bu şartlarda Milli Takım'ın başında kim olsa kaleyi Rüştü'ye teslim eder.
Bizim için talihsiz bir geceydi. Şimdi çeşitli yorumlar yapılabilir, birçok şey konuşulabilir. Ancak gruptaki maçları değerlendirdikten sonra kesin bir iddia olarak söylüyorum. Türkiye'nin yolu son derece açıktır. Türkiye dün akşam kazansaydı ne kadar şansa sahipse, bugün yine aynı şansa sahiptir ve 2008 finalistlerinden biridir.
mdenizli@milliyet.com.tr
|
DİĞER HABERLER |
YAZARLAR |
|

