
|
|
|
 |
|
|
Hastaları, sohbetle ameliyat ediyorlar
Şah damarı operasyonlarında felç riskini önlemeyi amaçlayan Atatürk Eğitim Hastanesi doktorları, hastaya lokal anestezi yapıyor. Konuşarak, bilincinin yerinde olup olmadığını kontrol altında tutuyor
İZMİR AA
Güncel konuları tartışıyorlar
İZMİR Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde şah damarı tıkanıklığı ameliyatları, hastanın bilincini kontrol etmek amacıyla lokal anestezi yapılarak gerçekleştiriliyor. Doktorlar ve hemşireler, operasyonda hastayla güncel konuları konuşuyor. Kalp ve Damar Cerrahı Opr. Dr. İbrahim Erdinç, hastaların felçli kalmasını veya felç geçirmesini önlemek amacıyla bu tekniği kullandıklarını söylüyor, şöyle diyor:
Yabancı ülkelerde de anlatıyorlar
''GENEL anesteziyle yapılan ameliyatlardaki en büyük risk, kişinin operasyon sonrası felçli uyanmasıdır. Hastanın bilinç kaybına uğradığını tespit edersek, hemen beyne kan akışını sağlıyoruz. Bu yöntemde hastalar 3 saat sonra ayağa kalkar, yemek yer ve birkaç gün içerisinde de taburcu edilir.'' Erdinç, yöntemi; Malezya, Japonya, Slovenya ve Türkiye’deki bilimsel kong-relerde sunduklarını da söyledi.
Şeker hastalığı bebeğin de düşmanı
EGE Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen toplantıda ''şeker hastalığının hamilelikteki etkileri'' ele alındı. Avusturya Graz Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği’nden Prof. Gernot Desoye konuşmacı olarak katıldı. Prof. Desoye, ''Şeker hastası anne adayları, bebeğin sağlıklı gelişimi için mutlaka yakından izlenmeli'' dedi.
|
|
|

|
|