Güven sorunu yok
Signal Iduna Stadı (Westfalen) en son ne zaman bir maçta sadece bu kadar seyirciye ev sahipliği yaptı. Lig maçlarında 82 bin, Avrupa maçlarında 60 bin kapasiteli olan Dortmund'un stadını Türkler'in en yoğun olduğu bu bölgede hep dolu görmedik mi?
Bununla birlikte bir soru daha var. Brezilya'nın Dünya'nın herhangi yerindeki bir maçında en son ne zaman bu kadar boşluk oldu? Kaka takımda... Ronaldinho keza... Diego... Yıldızların büyük bölümü sarı - mavi formayı giyerken bir önceki Dünya Kupası'nın yarı finalini oynamış iki takımın maçında bu statta niye bu kadar az seyirci var? İlla kazanmamız gereken, illa galibiyetin adının zafer olduğu maçlarda mı stat dolduracağız? Türkiye'deki futbolun sorunu sanki biraz burada yatıyor.
Daha istekliydik
Oyuna gelince...Brezilya'dan çok daha istekli olduğumuz, Bosna maçının kederini silmek istediğimiz açıktı. 80 ülkenin yayınladığı bir oyunda futbolcularımızın kendini gösterme çabası da ortadaydı.
Milli Takım, Terim'le bir güven sorunu yaşamıyor. Nereden baksanız, korkunç bir yenilgiden sonra gayet iyiniyetli ve güvenli bir futbol vardı. Ama Yunaninstan maçı dışında tüm oyunlarda olduğu gibi Türkiye'nin çok forvetli, gol isteyen futbolunda bir hücum planlaması sorunu var. Çok adamla rakip kaleye gitmeye çalışıyoruz ama Hamit'in şutları dışında net pozisyonlar yakalayamıyoruz. Çok adamla gole yönlenmek güzel ama bir hücum planının gözükmemesi sıkıntı verici. Rakibi bozacak bir tempo, bir pas trafiği ve baskı kurulamıyor. Rakip ceza sahası çevresinde oynamaya çalışıyoruz ama bundan nasıl gol çıkaracağımıza dair ipucu görünmüyor. Bizi Euro 2008 elemelerinde en çok sıkıntıya sokacak durum bu.
Brezilya karşısında alınan beraberlik oyuncularımızın maneviyatını düzeltmek açısından olumlu olsa da bu yapısal sıkıntıyı çözmemiz gerektiği de bir kez daha ispatlandı.
mdemirkol@milliyet.com.tr
|
DİĞER HABERLER |
YAZARLAR |
|

