FRANSA AÇIK'TA HENIN-IVANOVIC FİNALİ
Şarapova veda etti
Rus raket, yarı finalde Sırp rakibine bir saatte teslim oldu, şampiyonluk hedeflediği turnuvaya havlu attı
Teniste sezonun ikinci grand slam turnuvası Fransa Açık'ta tek bayanlarda finalin adı Justine Henin - Ana Ivanoviç oldu.
Paris'teki Roland Garros kortlarında dün oynanan yarı finallerde 19 yaşındaki Sırp raket Ivanoviç, turnuvanın favori isimlerinden Rus Maria Şarapova'yı 6-2 ve 6-1'lik setlerle bir saat beş dakikada kolayca yenerek günün sürprizini gerçekleştirdi. İki numaralı seribaşı Şarapova, basit hatalar ve düşük formuyla hayal kırıklığı yaratırken geçen ay Almanya Açık'ı kazanarak gücünü gösteren Ivanoviç, kariyerinde ilk kez grand slam finaline yükseldi.
Tek bayanların diğer yarı finalinde ise son iki yılın şampiyonu Belçikalı Justine Henin, bir diğer Sırp tenisçi Jelena Jankoviç'i 6-2, 6-2 yenerek finale çıktı. Henin finalde, bu turnuvayı dört kez ve fazla sayıda kazanan tarihteki beşinci raket olabilmek için mücadele edecek.
Turnuvada bugün tek erkekler yarı final maçlarında Roger Federer ile Nikolay Davydenko ve Novak Djokovic ile Rafael Nadal karşılaşacak.
|
DİĞER HABERLER |
YAZARLAR |
|

