DP'den şiirli propaganda
DP lideri Ağar, seçim propagandasında "Şiddet, azap, kahır dolu bir vuruşma sürüp gidiyor yıllardır. Bitsin artık..." diyecek
AYDIN HASAN Ankara
"Dağda silahla gezeceğine düz ovada siyaset yapsınlar" sözüyle uzun süre gündemde kalan DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, seçim propagandasında da benzer bir mesaj verecek. Teröristlerin de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu vurgulayan Ağar, "Şiddet, azap, kahır dolu bir vuruşma sürüp gidiyor yıllardır. Bitsin artık..." diyecek.
Merkez sağda fiyaskoyla sonuçlanan birleşme süreci nedeniyle seçime yönelik propaganda çalışmalarında geç kalan DP'nin seçim kampanyasını ünlü reklamcı Ali Taran hazırlıyor.
DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, 18 Haziran'da İstanbul'da düzenlenecek toplantı ile seçim startını verecek.
DP'nin propaganda filmlerinden birinde, Zafer Hüsnü Taran'ın Birinci Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı'nda askerlerin cephelerdeki halini anlatan, "Harp Poemi" adlı şiirine de yer verildi. Filmde, tel örgü motifinin bulunduğu zemin üzerine yazısı düşürülen şiir, "Biz böyle yaşadık adaşım / Senden ne haber?" dizeleriyle bitiyor. Devamında Ağar "Mehmetçik'in adaşı" olarak, duygusal bir ses tonuyla şunları söylüyor:
"Bizden haberler iyi değil... Bir türlü iyileştirilemeyen sürekli kanayan bir yaramız var. Bu vatanın evlatları bitmek bilmeyen bir vuruşma uğruna gazi oluyor. Şehit oluyor. Maalesef eline silah almış, terör ve kavgayı çıkış yolu kabul etmiş eylem peşinde koşanlar da Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları. Şiddet, azap, kahır dolu bir vuruşma sürüp gidiyor yıllardır. Bitsin artık... Bitsin ki, analar, babalar, bacılar, kardeşler, eşler, dostlar ağlamasın..."
Buraya kadar
DP'nin taslak afişleri arasında, 1950'deki DP'nin el figürünün yanında, "Yeter artık" yazısının bulunduğu ünlü afişinin yeni versiyonu da yer aldı. DP'nin seçim afişlerinde "dur" işareti anlamını taşıyacak şekilde bir "el figürü" yer alıyor ve yanında, "Buraya kadar. Artık Demokrat Parti var" yazısı bulunuyor.|
DİĞER HABERLER |
YAZARLAR |
|

