ENDEAVOR'IN KURUCU ORTAĞI VE CEO'SU LINDA ROTTENBERG:
Türk girişimcisi tutkulu ve sıcakkanlı
Türk girişimcilerden etkilendiğini söyleyen Rottenberg, "Türkiye'nin güçlü girişimcilik mirasını biliyordum. Hangi seviyede olduğunu görmek heyecan verici oldu" dedi
Eylem Türk
Endeavor Derneği'nin Türkiye'deki ofisinin 10 - 12 Haziran tarihlerinde gerçekleştirdiği Uluslararası Seçim Paneli nedeniyle İstanbul'da bulunan Endeavor'ın kurucu ortağı ve CEO'su Linda Rottenberg, Türk girişimcisini tutkulu, büyük düşünen ve sıcakkanlı olarak tanımladı. Endeavor, gelişmekte olan ülkelerin potansiyel vaat eden girişimcilerine destek olmak için kurulan bir sivil toplum kuruluşu olarak faaliyet gösteriyor.
Türkiye'den çıkan girişimcilerden çok etkilendiğini söyleyen Rottenberg, "Türkiye'nin girişimcilik mirasının çok güçlü olduğunu biliyordum. Bunun hangi seviyede olduğunu görmek heyecan verici oldu" dedi.
Rottenberg, şunları söyledi:
"Türkiye girişimcilerinin özelliklerine baktığınız zaman ilk başta gerçekten tutkulu, sıcak kanlı ve büyük düşünüyor olmaları dikkatimi çekti. Güney Amerika'da çalışmaya başladığımız zaman oradaki girişimcileri büyük düşünmesi için çok tetiklememiz gerekti. 'Bir tane restoranım olsun bu yeter' şeklinde bakıyorlardı olaya. Ama Türk girişimcilerin dünya görüşü çok geniş. Avrupa, Asya ve Ortadoğu'nun ortasında bulunması nedeniyle küresel bir perspektifleri var."
Dönüm noktası
Endeavor'ı kurma fikrinin 10 yıl önce Güney Amerika'da yaşarken genç, yaratıcı fikir sahibi girişimciler için bir destek ağı bulunmadığını fark etmesiyle doğduğunu belirten Rottenberg, "10 yılda 15 binin üzerinde girişimci değerlendirme sürecine katıldı. Şu ana kadar 267 kişi Endeavor girişimcisi oldu" dedi.Rottenberg, İstanbul'daki etkinlikle ilgili olarak da, "İstanbul'daki uluslararası seçim panelinde global iş dünyasının bir araya gelerek girişimciliği desteklediğini görünce hayallerimi aştığımı hissettim.
Bu hareketin on yıl içinde bu kadar yaygınlaşacağını beklemiyordum. Benim için de enteresan bir dönüm noktasıydı" dedi.
Türkiye'den dört girişimci seçildi
Endeavor Derneği Türkiye Ofisi düzenlenen panelde Endeavor Girişimcileri'ni de belirledi. Uluslararası Seçim Paneli'ne katılan girişimci adayları arasından internet üzerinden restoran mönülerini ve promosyonlarını sunup müşteri siparişlerini alarak restoranlara ileten ve bunu müşterilere bedelsiz sunan Yemeksepeti.com, satışını ve hazırlığını geleneksel kasaplardan farklı yapan, et ve et pişirmeye dair bilgi alınabilecek, tadım yapılan işletme olarak Dükkan; mobil uygulamalar ve kapalı devre sistemler üreten Pozitron, mobil teknolojileri optimizasyonu yapan Pi Works bu yılın Endeavor Girişimcileri olarak seçildi.
Seçilen adaylar Endeavor Türkiye Ofisi ve Endeavor'ın dünya çapında destek ağından, sermayeye ulaşımda aracılık, stratejik danışmanlık, mentorluk ve tanıtım desteği alacak.
Şu ana kadar 300'ün üzerinde girişimcinin değerlendirme sürecine alındığını söyleyen Endeavor Türkiye Genel Sekreteri Didem Altop, "Şu anda her sektörden 114 gönüllü rehberimiz var. Altı aylık bir kurum olarak yerel ihtiyaçlar doğrultusunda yeni çalışmalar yapmayı planlıyoruz" dedi.

