İSTANBUL MÜFTÜSÜ MUSTAFA ÇAĞRICI, CENAZEDE UYARI YAPTI:
Üzücü olmayalım
Şehit Özyalçın ile Kızıltaş'ın cenaze namazını kıldıran Çağrıcı, "Cenaze nasıl kaldırılır bellidir. Birbirimizi üzmeyelim. Yanlış anlaşılabilecek tavırlardan kaçınalım" dedi
TAHSİN AKSU, GÖKHAN KARAKAŞ İstanbul
Hakkâri'deki mayınlı saldırıda şehit düşen piyade kıdemli Binbaşı Murat Özyalçın ile Elazığ'da teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan jandarma uzman Onbaşı Cihan Kızıltaş'ın cenaze töreninde, hükümet yine protestolara hedef oldu. Cami avlusunda ve dışarıda bekleyen kalabalık, AKP aleyhine slogan attı. Kızıltaş'ın İstanbul'a önceki akşam getirilen cenazesi dün ilk olarak Kartal'daki evinin önüne götürüldü. Oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan Havva Kızıltaş, "Son kez oğlumu gösterin bana" diyerek ağladı. Şehit binbaşı Murat Özyalçın'ın cenazesi ise GATA'dan törenin yapılacağı camiye götürüldü.
Levent Afet Yolal Camii ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alan polis, hem sokağa hem de avluya girişte üst araması yaptı.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile kuvvet komutanları da törene birer çelenk gönderdi.
Özyalçın'ın oğlu Utku'nun (4), annesine "Babam neden gelmedi?" diye sorması, duygulu anlar yaşanmasına sebep oldu.
Sloganlar atıldı
Cenaze namazını kıldıran İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, "Geleneklerimizde ve dinimizde cenazelerin nasıl kaldırılacağı bellidir. Buna göre cenazeler musalla taşına konur ve defnedilir. Birbirimizi üzmeyelim. Başkaları tarafından yanlış anlaşılabilecek hareket ve tavırlardan kaçınalım" dedi. Cami dışında bekleyen bir grup, "Asker yan gelip yatmadı, vatanını satmadı", "PKK-AKP omuz omuza", "Kahrolsun PKK, işbirlikçi AKP" ve "Tayyip oğlunu askere gönder" sloganlar attı. Avludakiler de sloganlara eşlik etti.Şehit cenazelerinin top arabasına yerleştirilmesi sırasında sloganlarını sürdürerek korteje girmeye çalışan gruba polis izin vermeyince, kısa süreli bir tartışma yaşandı. Kızıltaş'ın babası Orhan ile annesi Havva Kızıltaş de cenazenin arkasından yürüdü. Cenazeler Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.


