
|
|
|
 |
|
|
Sıcak, ama yarın daha sıcak olacak
Afrika’dan ikinci sıcak hava dalgası geliyor. Termometreler yarın 41’i gösterecek. Nemin etkisiyle ortalama 50 derece hissedilecek. Nefes almak dahi zorlaşacak
İZMİR Milliyet
Ortalık adeta kavrulacak
KÜRESEL ısınmaya bağlı iklim değişikliği ülkemizi de vurdu. Son 30 yılın en sıcak yazını yaşıyoruz. Kuzey Afrika’dan gelen bunaltan havanın etkisiyle hafta sonu sıcaklık gölgede İzmir’de 40, Manisa’da 41 dereceyi buldu. Ancak yarın bu rakamları bile arayacağız. Meteorolojinin açıkladığı verilere göre termometreler İzmir’de 41’i, Manisa’da 44’ü gösterecek. Nemle birlikte 50-55 olarak hissedilecek. Adeta çöl sıcakları yaşanacak. Ortalık kavrulacak.
Haziran rekoru 41.3 derece
BU arada İzmir’de haziran ayı en yüksek sıcaklık ortalamasının 31 olduğu vurgulandı. ''En yüksek değer 28 Haziran 1982 tarihinde 41.3 derece olarak ölçüldü'' denildi. Manisa için ise bu rakamların 32.5’e 41.8 olduğuna dikkat çekildi. Olası sağlık problemleri ve orman yangınları gibi olumsuz şartlara karşı vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olması istendi. Uyarı üzerine Ankara da alarma geçti. Bazı kentlerde yarının resmi tatil ilan edilmesi gündemde.
10.00-17.00 arası sokağa çıkmayın
Bunaltıcı hava, özellikle kalp, tansiyon, şeker hastaları ile yaşlıları, bebekleri, çocukları ve hamileleri daha çok etkiliyor. Ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor.
10.00-17.00 saatleri arasında sokağa çıkmayın, güneşlenmeyin.
Günde en az 2 litre sıvı alın.
Açık renkli ve hafif giysiler giyin.
Şapkasız, şemsiyesiz dışarıya çıkmayın.
Ağır yiyeceklerden kaçının.
Çocukları sakın otomobil içinde bırakmayın. Havasız kalıp fenalaşabilirler. Bu durum ölüme bile yol açabilir.
Yassıcaada sezonu açtı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin günübirlik tatil hizmeti sunduğu Yassıcaada Tesisleri, sezonu açtı. Grand Plaza tarafından işletilen, İzdeniz’in 7.5 YTL’ye vapur seferi düzenlediği Urla açıklarındaki tesis, daha ilk günden, çöl sıcaklarından kaçan vatandaşların sığındıkları serin bir liman oldu. Sahile yerleştirilen şezlonglar, armut minderler, gölgelikler ve duşlardan ücretsiz yararlanan vatandaşlar, beach clubları aratmayan ortamda tatil yapmanın keyfini yaşadı.
|
|
|

|
|