Kalp krizi geçiren Orhan Doğan'ın durumu kritik
FAHRETTİN GÖK, OSMAN BEKLEYEN Van, NURİ TUNÇ Ağrı DHA
Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından desteklenen bağımsız milletvekili adayları arasında yer alan, ancak Yüksek Seçim Kurulu tarafından adaylığı kabul edilmeyen eski DEP milletvekili Orhan Doğan, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde kalp krizi geçirdi. Van'a sevk edilen Doğan'ın tıkalı olan 3 damarı açıldı. Ancak bilinci kapalı olan Doğan'ın durumunun kritik olduğu açıklandı.
Doğubayazıt Belediyesi tarafından bu yıl 6.'sı düzenlenen "Ahmed-i Hani Kültür Sanat ve Turizm Festivali"nin kapanışında bir konuşma yapan Orhan Doğan, sahneden indikten sonra aniden yere yığıldı. Kalp krizi geçirdiği anlaşılan Doğan ambulansla Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
Kardiyoloji Bölümü'nde görevli Dr. Mustafa Tuncer, Doğan'ın bilincinin kapalı olduğunu, beklemekten başka şansları kalmadığını söyledi. Doğan'ın hastaneye 3-4 saatlik gecikmeyle getirilebildiğini anlatan Tuncer, şöyle konuştu:
"Hastanın beyni oksijensiz kalmış ve kardiyojenik şoka girmiş. Biz gerekli tıbbi müdahaleyi yaparak tıkalı, 3 damarı açtık. Fakat yolda geçirdiği süreden dolayı beyni ve kalbi yeterli fonksiyon göstermiyor. Bilinci kapalı. Şu anda durumu çok ciddi. Koma durumu sürüyor."
|
DİĞER HABERLER |
YAZARLAR |
|

