TT, 7.1 MİLYAR YTL CİROYLA BİRİNCİ OLDU
Bilişim 500'ün lideri Türk Telekom
2006 yılı satış gelirlerine göre bilişim sektöründe en büyük firma Türk Telekom oldu. T. Telekom'u Turkcell ve Vodafone izledi
EKONOMİ SERVİSİ
Türkiye'de bilişim sektöründe faaliyet gösteren firmaların 2006 yılı net satış gelirleri bazında yapılan değerlendirmeye göre en büyükler belirlendi. Firmalardan gelen bilgiler doğrultusunda yapılan Bilişim 500 sıralamasına göre, Türk Telekom (TT) birinci sırada yer aldı.
Biotekno sürprizi
İlk üç sıraya Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone yerleşirken, ilk 10'da yer alan şirketler sırasıyla KVK Teknoloji Ürünleri, Genpa, Avea, İndeks Bilgisayar, Netcell, Hewlett-Packard ve Teknosa oldu.Bu yıl üretici firmalar ve toptancı, dağıtıcı, bayi olan firmaların ayrı ayrı değerlendirildiği Bilişim 500 araştırması sonuçlarına göre, Teknosa ilk 10'da yer alarak bir ilke imza attı.
Bugüne kadar yapılan araştırmalarda hiçbir teknoloji perakende firması listede ilk 10'a girememişti.
Bilişim sektöründe büyüklükleri ortaya koyan ve bu yıl 8'incisi yapılan araştırmaya göre, son 1 yılda en fazla büyüyen bilişim şirketi Biotekno olurken, son 5 yılda en fazla büyüyen bilişim şirketi ise İstanbul Bilişim Merkezi oldu.
| Şirket | Ciro | |
| T. Telekom | 7.1 | |
| Turkcell | 6.7 | |
| Vodafone | 2.1 | |
| KVK | 1.6 | |
| Genpa | 1.2 | |
| Avea | 1.2 | |
| İndeks | 0.9 | |
| Netcell | 0.8 | |
| HP | 0.8 | |
| Teknosa | 0.6 | |

