Kadın yüzbaşı da saf tuttu
İZMİR DHA / AMASYA AA
Şırnak'ta operasyon sırasında rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede şehit olan piyade çavuş Ceysu Ceylan (27) dün İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı.
Baba Hasan Ceylan, "Vatan sağ olsun. Oğluma şehitlik çok yakıştı. Askere giderken görkemli bir uğurlama istemedi, ama şimdi öyle uğurluyoruz" dedi. Anne Suna Ceylan Tabip Yüzbaşı Gonca Yılmaz tarafından teskin edilirken, kız kardeşi Simge Ceylan şehidin fotoğrafını elinden bırakmadı.
Hasan, Suna ve Simge Ceylan, cenaze namazını en önde kol kola girerek kıldı. Tabip Yüzbaşı Yılmaz da üçüncü sırada safa katılıp namaza eşlik etti.
Yine Şırnak'ta operasyon dönüşü geçirdiği rahatsızlık sonucu şehit olan piyade er Muharrem Kılıç'ın (20) cenazesi de Amasya'nın Suluova ilçesinde toprağa verildi. Müftü Selami Emen'in "şehit cenazelerinde slogan atılmaması" yönündeki uyarılarına rağmen, vatandaşlar bölücü örgüt PKK ve terörü kınayan sloganlar attı.

