Yağmurla gelen sürpriz Paszek
Wimbledon Tenis Turnuvası'nda ikinci hafta başında da maçları etkilemeye devam eden yağmur, genç Avusturyalı Paszek'in işine yaradı. Venus zor da olsa tur atlarken, Henin çeyrek finale kaldı
Wimbledon'ın ikinci haftası da yağmur sıkıntısıyla başlarken, günün en büyük sürprizini 16 yaşındaki Avusturyalı Tamira Paszek yaptı.
Turnuvanın 12 numaralı seribaşı Rus Elena Dementieva'yı 3-6, 6-2 ve 6-3'lük setlerle mağlup eden Paszek hem dördüncü tur vizesi aldı, hem de kariyerinin en büyük ikramiyesi olan 100 bin doları şimdiden garantiledi.
Tanzanya doğumlu bir baba ve Şili doğumlu bir annenin Avusturya vatandaşı kızları galibiyet sonrası sakindi. Paszek, "Ben para için değil, tenisi sevdiğim için oynuyorum" diye konuştu.
Venus zorlandı
Venus Williams ise yarım kalan üçüncü tur maçının devamında Akiko Morigami'yi 6-2, 3-6 ve 7-5'lik setlerle geçerken zor anlar yaşadı.Birçok basit hata yapan Venus'ü en çok eleştiren kişi ise antrenörü olan babası Richard oldu. Venus, dördüncü turda Maria Şarapova ile karşılaşacak.
Henin kısa kesti
Kazanamadığı tek grand slam olan Wimbledon'da ilk zaferini arayan tek bayanların bir numaralı favorisi Justine Henin ise 4.turda Patty Schnyder'i sadece 56 dakikada 6-2, 6-2 yenerek yine işini çabuk bitirdi.Henin, çeyrek finale gelene kadar dört karşılaşmada rakiplerine sadece 15 oyun vermiş oldu.
|
DİĞER HABERLER |
YAZARLAR |
|

