Paşa yedi kişilik koğuşta kalıyor
Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Ora. İlhami Erdil, Saray Cezaevi'nde 7 kişilik koğuşa konuldu. Böylece Türkiye'de ilk kez, kuvvet komutanlığı yapmış bir isim cezaevine girmiş oldu
FIRAT KESKİNKILIÇ - MEHMET YİRUN Tekirdağ DHA
Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral İlhami Erdil, "haksız mal edinmekten" hakkında kesinleşmiş 2.5 yıllık hapis cezasını çekmek üzere Saray Kapalı Cezaevi'ne götürülerek yedi kişilik koğuşa konuldu. Böylece, Türkiye'de ilk kez, kuvvet komutanlığı yapmış bir isim cezaevine girmiş oldu.
Tekirdağ'ın Saray ilçesine önceki akşam avukatı Dinçer Eskiyerli ve armatör arkadaşı Akın Falay ile birlikte gelen Erdil, Saray Cumhuriyet Savcısı Murat İlhan'ın yanına giderek infaz işleminin gerçekleştirilmesini istedi. İnfaz işlemlerini hazırlayan savcılık personeli, Erdil'i jandarma nezaretinde sağlık kontrolü için Saray Devlet Hastanesi'ne sevk etti. Erdil, sağlık raporunun alınmasının ardından, evrakıyla birlikte Saray K-1 Kapalı Cezaevine gönderildi.
Eşi ve kızı evden uğurladı
Eşi Füsun Erdil ve kızı Halide Erdil ile İstanbul'da vedalaşan Erdil'in, evden çıkarken moralinin iyi olduğu ve yanına çok sayıda giyim eşyası aldığı ancak cezaevine girdiği sırada yüzünün asık olduğu belirtildi.K-1 tipi olan Saray Cezaevi'nde, hırsızlık, gasp, asker kaçağı gibi suçlardan yargılanan ve en fazla 3 yıl hapis cezasına çarptırılan mahkûmlar kalabiliyor. Dört koğuşun bulunduğu cezaevinde, Erdil'in kaldığı yedi kişilik olan 1'inci koğuşun dolu olduğu öğrenildi.
Saray Cezaevi yetkilileri, Erdil ile görüşmek için şu ana kadar herhangi bir başvuru olmadığını da belirtti.
FÜSUN ERDİL: Yargıya saygısından teslim olduANKARA ANKA
Füsun Erdil, eşi İlhami Erdil'in yargıya olan saygısı nedeniyle erteleme süresinin dolmasını takiben Saray Cezaevi'ne teslim olduğunu, sağlık durumu nedeniyle hastaneye başvurarak erteleme talebinde bulunmak istemediğini söyledi.Erdil'in avukatı Dinçer Eskiyerli de, Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nin mevzuat gereği infaz evrakını Saray Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdiğini belirterek, "İnfaz evrakının savcılığa ulaşmasını müteakiben mesai saati bitimine yakın Paşamız teslim oldu" dedi. Erdil'i uğurlamaya hiçbir askeri yetkilinin gelmediğini vurgulayan Eskiyerli, "Paşamızın morali yerindeydi" diye konuştu.


