
|
|
|
 |
|
|
Final gecesinde caz ve klasik müzik buluştu
Uluslararası İzmir Festivali, ''Sympojazz: 20. Yüzyılın Solmayanları'' konseriyle kapandı
İZMİR Milliyet
21’inci Uluslararası İzmir Festivali’nin finali Arkas sponsorluğuyla gerçekleştirildi. İzmir Kültür ve Sanat Vakfı’nın en büyük sanatsal etkinliğinin son gününde Sergey Zhilin’in ''Sympojazz: 20. Yüzyılın Solmayanları'' konseri düzenlendi.
Çeşme Alaçatı Açıkhava Tiyatrosu’ndaki geceye sanat ve iş dünyasından birçok ünlü sima katıldı.
Piyanist, besteci, şef ve aranjör Sergey Zhilin, caz müzisyenlerinin yer aldığı Phonograph Big Band ile Akademik Musica Viva Oda Orchestrası Yaylıları’ndan oluşan özel orkestrayı yönetti.
Cazla klasik müzik buluştu, 20’inci yüzyılın Autumn Leaves, C’est Si Bon, Tea For Two ve Smoke Gets In Your Eyes gibi ölümsüz melodileri senfonik olarak seslendirildi. Dinleyenler Zhilin ve orkestrayı ayakta alkışladı.
Sergey Zhilin, Rusya’nın müzik kültürünü uluslararası alanda en üst düzeyde temsil eden bir müzisyen olarak tanınıyor. Ünlü sanatçı, 1994 yılında Amerika Birleşik Devletleri ile Rusya arasındaki zirvede ABD Başkanı Bill Clinton’la aynı sahneyi paylaşmıştı.
Birlikte söyleyecekler
Folkart Yapı Firması, İzmir’e gerçekleştireceği 100 milyon dolarlık konut yatırımını Çeşme’de tanıtacak. 3 Ağustos’ta Alaçatı Sea Side’da düzenlenecek gecenin sürprizi ise Sezen Aksu ve dünyaca ünlü Fransız şarkıcı Emma Shapplin... İkili beraber sahneye çıkacak, ''Beyaz Giyme Söz Olur'' ve ''Kardelen''i birlikte seslendirecek. DJ Mercan Dede onlara eşlik edecek. İngiliz ve Alman şov grupları da gösteri sunacak. İzmir, İstanbul ve Ankara’dan 2 bine yakın kişinin katılacağı belirtildi.
Emma Shapplin geçen yıl da Ferhat Göçer’le aynı sahneyi paylaşmış, ''Beyaz Giyme Söz Olur'' türküsünü birlikte söylemişti.
|
|
|

|
|