Real, Türkiye'de süpermarket pazarına giriyor
EKONOMİ SERVİSİ
2011 yılına kadar Türkiye'de 1 milyar euro yatırım yapmayı hedefleyen Metro Group'a bağlı Alman hipermarketler zinciri Real, 15 Ağustos'ta İstanbul'da iki yeni mağaza açacak. Her iki mağaza için toplam 70 milyon euro yatırım yapan firmanın Genel Müdürü Ulf Groth, Beylikdüzü ve Ümraniye'de yapılacak olan iki açılışla mağaza sayılarının 10'a ulaşacağını söyledi.
2011 yılına kadar 30 mağaza hedeflediklerini söyleyen Groth, "Ekim ayında Ankara Etlik'te bir mağaza açacağız. 2008 yılı içinde ise Fulya, Bayrampaşa ve Merter'de de zincire katılacak mağazalarımız var. Amacımız en ucuz market olmak değil, hesaplı ve kaliteli olmak. Açılacak iki mağazada toplam 800 kişi istihdam edilecek" dedi.
100 yeni market yolda
Real'in süpermarket konsepti olan Extra'ları da Türkiye'ye getireceklerini belirten Groth, bu kapsamda 100'e yakın mağaza açabilecelerini ifade etti.Migros'un satışıyla ilgili de konuşan Groth, bu satışla hiçbir şekilde ilgilenmediklerinin altını çizdi. Groth, "Hesap bile yapmadık. Kendi bünyemizde büyüyüp yatırımlarımızı artıracağız" dedi.

