Hakkâri'de 2 şehit, 6 yaralı
Çukurca'da, mayının patlatılması sonucu jandarma er Serdar Şimşek ile jandarma er Sefa Aslan şehit oldu
BEHÇET DALMAZ Hakkâri DHA
Çukurca'da, PKK'lı teröristlerin, yola döşediği mayını uzaktan kumandayla patlatması sonucu 2 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. Köprülü ile Çığlı bölgesi arasındaki yola döşenen mayın, önceki akşam operasyondan dönen Köprülü Sınır Jandarma Tabur Komutanlığı'na bağlı askerleri taşıyan araçların geçişi sırasında teröristlerce patlatıldı.
Jandarma er Serdar Şimşek ve jandarma er Sefa Aslan şehit olurken, yaralanan 6 asker helikopterle Hakkâri Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Güvenlik güçleri bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.
Sivaslı olduğu belirtilen Şimşek ile Yozgatlı Aslan için Hakkâri Dağ ve Komando Tugayı'nda tören düzenlendi. Basının alınmadığı törene Hakkâri Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Azmi Utfan Cinek, İl Jandarma Komutanı Kıdemlı Kurmay Albay Erhan Kubat, Emniyet Müdürü Cavit Çevik ile askeri yetkililer katıldı.
Şehitlerin cenazeleri daha sonra memleketlerine gönderildi.
Yozgat Yerköy'de yaşayan baba Mustafa Aslan, oğluyla en son önceki gün telefonla görüştüğünü belirtti. Aslan'ın amcasının oğlu Hayrettin Aslan'ın da 12 Ekim 1988'de Ağrı Patnos'ta şehit olduğu öğrenildi. Şimşek'in Zara'daki komşuları da ilçe merkezindeki cemevinde toplanarak ağıtlar yaktı.
Sınırda top atışları
Çukurca İlçe Taktik Sınır Jandarma Alay Komutanlığı'ndan, dün sabaha karşı sınıra ve PKK'lı teröristlerin geçiş güzergâhlarına yoğun şekilde top ateşi açıldı.


