Bağdat'ta final kutlamasına intihar saldırısı: 50 ölü
DIŞ HABERLER SERVİSİ
Irak'ın başkenti Bağdat'ta, Irak Milli Futbol Takımı'nın Asya Kupası'nda finale kalmasından sonra sokaklara dökülen halkın coşkulu kutlamalarına karşı düzenlenen iki ayrı intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 50 kişi öldü.
Polis, başkentin Mansur ve Gıdeyr semtlerinde dün akşam bomba yüklü araçlarla düzenlenen saldırılarda 136 kişinin de yaralandığını belirtti. Mansur'da kalabalığın yakınında düzenlenen ve 30 kişinin ölümüne, 75 kişinin yaralanmasına neden olan ilk intihar saldırısından 45 dakika kadar sonra patlayıcı yüklü ikinci araç Gıdeyr'deki bir askeri kontrol noktasının yakınındaki kutlama konvoyunun ortasında intihar bombacısı tarafından havaya uçuruldu. İkinci saldırıda ise ikisi asker 20 kişi yaşamını yitirdi, beşi asker 61 kişi yaralandı.
Bilindiği gibi Irak, Asya Kupası'nda Güney Kore'yi yenerek finale yükselmişti. Irak Milli Takımı'nın başarısı, Erbil, Kerkük ve Süleymaniye'de de kutlandı.
|
DİĞER HABERLER |
YAZARLAR |
|

Cafe