
|
|
|
 |
|
|
Susam: İzmir için işbirliği yapacağım
CHP Milletvekili Mehmet Ali Susam, İzmirlilere ilk mesajını verdi: Kentin tüm problemleri için iktidar ve muhalefet milletvekilleriyle uyum içinde olacağım
ARZU ÇETİK İzmir DHA
CHP İzmir 2’nci Bölge’den milletvekili seçilen Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Susam, iktidar ve diğer muhalefet partilerinin İzmir milletvekilleriyle birlikte hareket edeceğini söyledi.
İzmir’in yeni miletvekili Susam, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü’nde okurken tanıştığı ve bugün 27 yıllık birlikteliğe imza atan eşi Münire Susam, büyük kızı Gökçe (26), Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi son sınıf öğrencisi kızı Gözde’nin (22) ile birlikte Buca Kırıklar’daki çiftlik evinde seçim yorgunluğunu atmaya çalışıyor. Evinin kapılarını DHA’ya açan Susam’a yönelttiğimiz sorular ve yanıtları şöyle:
Sorunları biliyorum
Nasıl bir İzmir milletvekili olacaksınız? Öncelikleriniz neler olacak?
İzmir’in sorunlarını biliyorum. Sorunlarının yeniden keşfedilmesine gerek yok. İzmir’in iktidar ve muhalefet milletvekilleriyle sorunların çözülmesinde ortak davranış birlikteliği göstermeye özen göstereceğim, uyum içinde olacağım. Öncelikle İzmir’in kamu yatırımlarından aldığı payın yükseltilmesi gerekiyor.
Hükümetin EXPO konusunda daha aktif bir politika içinde olması konusunda üzerime düşeni yapacağım. Hiparmarketler Kanunu’nun çıkartılması için çalışma yapacağız. Emeklilerin, çalışanların ekonomik durumunun iyileştirilmesi için aktif bir çalışma politikasını hayata geçireceğim. Bildiğimiz sorunları planlı bir çalışma içinde Ankara’ya aktarıp, takibini yapacağım.
Ne kadar sık geleceksiniz?
Her haftasonu İzmir’de olacağız. Kopmamız mümkün değil. Ankara’da kısa sürede barınacak bir yerimiz olur.
Yapıcı muhalefet yapılacak
CHP’nin aldığı oyun beklentilerin altında kalmasının nedeni nedir?
AKP’nin alternatifi olacağımız konusunda yeteri kadar vatandaşı ikna edemediğimizi düşünüyorum. Merkez sa€ ve merkezdeki oyların önemli bir kısmını AKP toparladı. CHP’nin izlediği politikayı bir daha gözden geçirmeye ihtiyacı var. Seçimden ders alarak yeni bir vizyon oluşturulmalı. CHP’nin seçimdeki yenilgileri veya eksiklikleri hiçbir zaman CHP’nin varlığını tartışma noktasına getirmez. İktidar alternatifi olabilmesi için neler yapmamız gerektiğini sağduyu ile masaya yatırıp, dersler çıkartıp yeni dönemde halkın teveccüh ettiği, destek verdiği bir parti konunuma geleceğiz. Yapıcı bir muhalefet olacağız.
Halk neden CHP’ye inanmadı?
aiklik, devletin bölünmez bütünlüğü gibi kuralar CHP’nin seçim stratejisinde öne çıkardığı konular oldu.
Vatandaş için cebinde ne kadar parası olduğu önemliydi. CHP’nin nin öne çıkardığı hassasiyetlerin bu ülke için önemsiz olduğunu söylemiyorum. CHP’nin de ekonomik anlamda vaadlerini seçim döneminde anlatmak mümkün olmadı.
Kızı sordu yanıtladı
Susam, DHA muhabiriyle görüşürken, Galatasaray Üniversitesi Radyo-Televizyon-Sinema Bölümü’nden mezun olduktan sonra siyaset bilimi üzerine yükseklisans yapan kızı Gökçe’nin de sorularını yanıtladı. Gökçe Susam babasına ''Meclis’te temelden ne değişmeli'' diye sordu. Susam da, ''Halkın gündemi Mezlis’e taşınmalı'' dedi.
|
|
|

|
|