28 Temmuz 2007 / Cumartesi - 12:10
Reha Çamuroğlu: Alevi meselesi benim meselemdir...
AK Parti'den İstanbul milletvekili seçilen Reha Çamuroğlu, ''Yeni dönemde her şey iyi olacak. Siyasi rakiplerimiz 5 yıl sonra bu kez 3. kere tek başına iktidarımızdan endişe etmeye başlayacak'' dedi.
TBMM'de milletvekili kaydını yaptıran Çamuroğlu, gazetecilerin sorusu üzerine, yeni dönemde her şeyin çok iyi olacağını söyledi. Çamuroğlu, ''Yeni döneme ilişkin yorumum bu. Her şey çok iyi olacak. 5 yıl sonra bu kez 3. kere tek başına iktidarımızdan endişe etmeye başlayacak siyasi rakiplerimiz. Hissiyatım bu'' diye konuştu.
AK Parti'den Mersin milletvekili seçilen Zafer Üskül'ün, ''Kemalizmin Anayasa'dan çıkartılmasına'' ilişkin değerlendirmelerinin sorulması üzerine Çamuroğlu, ''Zafer Bey'in yorumunu saygı ile karşılıyorum. 'Her şey iyi olacak' başlığı altında yerinde değerlendiriyorum'' dedi.
ALEVİ SORUNU
Reha Çamuroğlu, ''Alevilerin yeni dönemde sizden beklentileri var. Siz Alevilerin mi yoksa tüm Türkiye'nin mi milletvekilisiniz?'' sorusunu yönelten gazeteciye şu yanıtı verdi:
''Burada ciddi bir şey var. Ben 'Tüm Türkiye'nin milletvekiliyim' diyorum, basında, 'Çamuroğlu, Alevi sorunlarıyla ilgilenmeyecek' diye manşet atılıyor. Ben 20 yılımı bu meseleye verdim. Parlamentoya girince bununla ilgilenmemem mümkün mü? 20 yılını bir insan bir şeye veriyor, sonra birden bire diyecek ki 'Ben parlamentoya girdim, hiç ilgilenmeyeceğim' Böyle bir mantık dışılığı basında bazı arkadaşlarımız nasıl yapıyor bunu anlamıyorum. Elbette ki alevi meselesi benim meselemdir. Tabi ki bunlarla ilgileneceğim. Benim yapmak istediğim şu; Ben bütün milletin milletvekiliyim. Tüm sorunlarla ilgileneceğim. Alevi sorunları da bunun bir parçasıdır. Bununla da ilgileneceğim. Söylediğim budur.'' ''Alevi sorunlarının çözümüne ilişkin bir perspektifinin olup olmadığının'' sorulması üzerine AK Parti İstanbul Milletvekili Çamuroğlu, ''20 yıl bir konuda çalışıp, perspektifiniz yoksa 'Yazıklar olsun' derler'' dedi.
3 yıldır bir proje üzerinde çalıştıklarını ifade eden Çamuroğlu, ''Bu mesele bir entelektüelin, bir tarihçinin tamama erdireceği bir çalışma değildir. Çünkü bürokratları ilgilendiren bölümleri vardır, hukukçuları ilgilendiren bölümleri vardır. Paket haline gelmesi ortak bir çalışmayı gerektirir. Önümüzdeki dönemde bu paketle inşallah Türkiye tanışacaktır'' diye konuştu.
Yorumlar (6) |
Olabilir!
3. kez iktidar olmak sizin ellinizde. Daha iyisini yapin iktidara devam edin. Bundan CHP'den baska kimse rahatsiz olmaz.
[13:34 - Demhat Bêrtî] yazarın tüm yorumları
Alevi
türkiyede alevi meselesi yokdur ama yaratilmaya calisiliyor
[13:24 - zekeriya keles] yazarın tüm yorumları