Hava-İş: Biz davayı 2005 yılında açtık
Hava-İş'ten yapılan yazılı açıklamada, sendikanın bazı gazetelere verdiği ilanla ilgili olarak dün THY Basın Müşavirliğinin yaptığı açıklamanın 'gerçekdışı' beyanlarla ve çarpıtmalarla dolu olduğu savunuldu.
Türk Hava Yolları (THY) ile Türkiye Sivil Havacılık sendikası (Hava-İş) arasındaki toplu sözleşme gerginliği artarak devam ediyor. Hava-İş Sendikası'nın gazetelere verdiği ilanda, THY'de uçuş güvenliğinin evrensel standaratlarda olmadığının ileri sürülmesi üzerine THY yönetimi dava açma kararı alırken, sendika yönetimi de THY'nin ilan ile ilgili açıklamalarının 'gerçekdışı' beyanlarla ve çarpıtmalarla dolu olduğunu belirtti.
Hava-İş Yönetim Kurulu'nun atanmış değil, demokratik bir seçimle işbaşına gelen bir kurul olduğuna dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi:
"Daha dün sektörünün içine girenlerin, havacılık sektöründen bihaber olanların sendikamız yönetimine hangi konuda, ne şekilde demeç vereceği telkininde bulunması gülünçtür. Sendika harcamaları konusunda sadece üyelerine hesap verir. Uçuş emniyeti konusunda yaptığımız açıklama kamuoyu tarafından desteklendi ve takdir edildi."
Açıklamada, THY'deki sorunun çalışanların bilgi, beceri, deneyim eksikliğinden kaynaklanan bir uçuş emniyeti sorunu olmadığı belirtilerek, "Bu yönetimin basiretsizliğinden, koordinasyonsuzluğundan kaynaklanan bir risktir. Hava-İş sendikası henüz 'çamur at, izi kalsın' politikalarına pabuç bırakacak kadar teslim olmadı, olmayacak" denildi.

Cafe