Beklenen gün geldi
Aylardır beklenen Norah Jones konseri yarın Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda...
Başlık abartılı değil, gerçekten de beklenen gün geldi. Caz Festivali’nin programı açıklanmadan önce de kulaktan kulağa dolaşan ''Norah Jones geliyor'' söylentisi, yarın gerçek olacak.
Genç şarkıcı Garanti Bankası’nın sponsorluğunda vereceği konserinde şimdiye kadar kaydettiği üç albümünden de şarkılar seslendirecek. Grammy ödüllü şarkıcının konserinin tüm biletleri ne yazık ki tükenmiş durumda. Ama üzülmeyin, yarınki konser için mekânın elverdiği ölçüde sınırlı sayıda biletin de merdivenler için satılması söz konusu.
2006 yılında aramızdan ayrılan Arif Mardin’in kendisini keşfetmesinden sonra kaydettiği ilk albümü ''Come Away With Me'' ile bol bol Grammy kazanarak başarılı bir çıkış yapan ve bunun arkasını ''Feels Like Home'' ve ''Not Too Late'' ile getiren Jones, sahnede hem piyano hem de gitar çalacak.
İstanbul konseri, Jones’un Avrupa turnesinin son duraklarından biri olacak.
Sahnede Jones’a bas ve akustik gitarda Lee Alexander, vurmalı çalgılarda Andy Borger, gitarda Adam Levy ve geri vokallerle nefesli çalgılarda Daru Oda eşlik edecek.
Genç şarkıcıdan önce bir diğer yetenekli müzisyeni daha dinleme fırsatı bulacağız. Her ne kadar adı Norah Jones’unkinin yanında çok telaffuz edilmese de M. Ward, alternatif folk akımının başarılı temsilcilerinden biri. Norah Jones’un son albümünde konuk müzisyen olarak çalan M. Ward, 2006’da müzik serüveninin altıncı albümü ''Post-War''u yayınladı. Bilet fiyatları: 90, 80, 70, 50 ve 30 YTL Biletix (0216) 556 98 00

