MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ:
İnatlaşma bunalım çıkarır
ANKARA Milliyet
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Edoğan'a 60. Hükümet'i cumhurbaşkanı seçiminden önce kurması mesajını verdi. Bahçeli, yeni dönemde de inatlaşma olması halinde bunalım çıkacağını belirtti.
Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçimi için TBMM'ye giren veya giremeyen partilerle geniş bir diyalog araması gerektiğini savunan Bahçeli, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in seçilme sürecini örnek gösterdi.
MHP'nin kriterleri
Bahçeli, MHP'nin cumhurbaşkanı kriterleri arasında, "Geçmişinde cumhuriyetin temel değerlerine samimiyet ve sadakati hakkında kuşku bırakmayacak bir milli duruş" kriterini de sayması, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün adaylığına sıcak bakmadığı şeklinde yorumlandı. Erdoğan'ın 60. Hükümet'in kuruluşunu anayasal 45 günlük süreyi kullanarak geciktireceği ve cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından tamamlayacağı yönünde bilgilerin gündeme geldiğini belirten Bahçeli, şunları söyledi:"Bizler, yeni dönemde de inatlaşma ve iddialaşmaların sürmesi halinde, cumhurbaşkanlığı seçiminde karşımıza çıkacak muhtemel bunalımın farkındayız. Türkiye'yi ve dünyayı sadece kendi pencerelerinden görmeyi alışkanlık haline getirenlerin de farkına varmış olmasını umuyoruz.
Özellikle AKP'nin seçimden elde ettiği sonucu, sürdürdüğü inat ve cepheleşme politikalarının siyasal bir onayı olarak algılaması halinde, ülkemizin yeni bir krizle karşılaşması kaçınılmaz olacaktır."

Cafe