ZEYNO BARAN İLE MATTHEW BRYZA EVLENİYOR
'Hediye göndermeyin kızlar için bağış yapın'
İstanbul'da perşembe akşamı yapılacak düğün için basılan davetiyelerde, "Baba Beni Okula Gönder" kampanyasına katkı yapılması isteniyor
İSTANBUL Milliyet
ABD'deki Hudson Enstitüsü'nde, 'terör ve suikast' senaryolarının tartışıldığı toplantıyı düzenleyen Zeyno Baran, ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Matthew Bryza'yla perşembe akşamı evleniyor.
İstanbul Kuruçeşme'deki Suada'da yapılacak düğüne yaklaşık 300 davetlinin katılması bekleniyor. Çift, düğün davetiyelerinde hediye yerine Türkiye'nin eğitime muhtaç kız çocuklarına katkıda bulunulmasını, bu kapsamda Milliyet gazetesinin ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin yürüttüğü "Baba Beni Okula Gönder" kampanyasına katkıda bulunulmasını istedi.
Davetiyede, BBOG kampanyasının hesap numaralarına da yer verilerek, "Zeyno ve Matthew" notuyla bağışta bulunulması isteği belirtildi.
Türkiye senaryoları
Hudson Enstitüsü'nde haziran ayında düzenlenen toplantıda, Taksim'de 50 kişinin öldürülmesi ve eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu'ya suikast senaryolarının, AKP'nin seçimlerdeki durumunu nasıl etkileyeceğinin tartışıldığı ortaya çıkmıştı.Toplantıyı düzenleyen Zeyno Baran, o dönemde Türkiye'de en çok tartışılan kişilerden biri olmuştu.

