Komutanlar Meclis'e gelmedi
Abdullah Gül'ün Meclis'teki yemin törenine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt ve kuvvet komutanları katılmadı. YÖK Başkanı Teziç ile bazı yüksek yargı organları temsilcileri de gelmediANKARA Milliyet
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve kuvvet komutanları, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün TBMM'deki yemin törenine katılmadı. 22 Temmuz genel seçimleri sonrası Meclis'teki milletvekillerinin yemin törenine de katılmayan askerlerin, TBMM Başkanlığı'na herhangi bir gerekçe bildirmediği belirtildi.
Geçmişteki törenlerde benzer bir olayın yaşanmadığı ve her dönemin komutanlarının tüm yemin törenlerinde hazır bulunduğu bildirilirken, TSK komuta kademesinin Gül'ü tebrik için nasıl bir yöntem izleyeceği de henüz belli olmadı.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç ile Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu'nun da aralarında bulunduğu bazı yüksek yargı temsilcileri de törene gelmedi. Bu davranış 'protesto' olarak yorumlandı.
Danıştay da yoktu
Törene, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç, üye Sacit Adalı, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından geçen yıl Yüksek Mahkeme üyeliğine atanan Serruh Kaleli ve Ali Güzel, Yargıtay Başkanı Osman Arslan, yine Sezer tarafından geçen aylarda göreve atanan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya ile Sayıştay Başkanı Mehmet Damar katıldı. Çörtoğlu ile Danıştay üyeleri de gelmezken, yargıya ayrılan locada 15 üyeli Anayasa Mahkemesi'nden 4 üyenin bulunduğu, Yargıtay daire başkanlarından da kimsenin olmadığı görüldü.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, askerlerin yemin törenine katılmamasıyla ilgili soruya, "Hayırlı olsun" yanıtını vermekle yetindi.
Bu arada, yemin törenine katılmayan Hayrünnisa Gül'ün, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Genelkurmay Başkanlığı'nca, Kara Kuvvetleri Komutanlığı bahçesinde verilecek resepsiyona katılmayacağı öğrenildi.
Cumhurbaşkanı Gül, görevini devralmasından sonraki ilk gününde bu sabah 10.30'da GATA'daki diploma törenine katılacak. GATA'daki tören, yemin törenine gelmeyen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt ve kuvvet komutanlarıyla Gül'ün ilk buluşması olacak.

Cafe