Moya'nın dönüşü
Teniste sezonun son grand slam mücadelesi ABD Açık'ta Carlos Moya, dokuz yıl sonra çeyrek final bileti aldı.
Turnuvada kalan en yaşlı raket ile en gencini karşı karşıya getiren 4. tur maçında 31'lik İspanyol Moya, 19 yaşındaki Ernests Gulbis'i 7-5, 6-2, 6-7 ve 6-4'lük setlerle mağlup etti. Moya, "Kendimi 20 yaşında gibi hissediyorum" dedi.
Juan Ignacio Chela ise Stanislaw Warinka'yı 3 saat 41 dakika süren zorlu karşılaşma sonrası 4-6,6-2, 7-6, 1-6 ve 6-4 ile ancak beş sette geçerek çeyrek finale adını yazdırdı.
Tek bayanlarda Rus raketler Svetlana Kuznetsova ve Anna Chakvetadze rakiplerini iki sette geçerek çeyrek finalist oldular. Dört numaralı seribaşı Kuznetsova, Belarus Azarenka'yı 6-2, 6-3 yenerken, Chakvetadze de Avusturyalı Paszek'i 6-1 ve 7-5 mağlup etti. Dördüncü turda İsrailli Peer, Polonyalı Radwanska'yı 6-4, 6-1, Macar Szavay da Ukraynalı Vakulenko'yu 6-4, 7-6 yendiler.

Cafe