Müftü, davula karşı
İZMİR AA
İzmir İl Müftüsü İbrahim Acar, "İnsanları uyandırma amacıyla ramazanda geceleri çalınan davul artık bu işlevini yitirmiştir, gürültü kirliliği yaratmaktadır. Artık, insanlar cep telefonuyla uyanma yoluna gidiyor" dedi.
Acar, İslamda ramazan davuluyla sahura kalkmak diye bir mecburiyetin olmadığını, bunun saat kullanımının çok yaygın olmadığı dönemlerde başlayan ve öteden beri devam eden bir gelenek olduğunu belirtti. Kendisinin, "ramazanda sahura kalkmak için davula gerek olmadığı kanısında" olduğunu kaydeden Acar, davulun zamanlı zamansız çalınarak insanları rahatsız ettiğini ve istirahatini bozduğunu düşündüğünü söyledi.
Acar, "Artık, insanlar cep telefonunun çalar saatiyle uyanıyor. Davul, uyandırma amacını yitirmiştir" diye konuştu.
Bornova Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan da eline davulu alanın ramazan davulculuğu yapmasından yakındı.
Bir grup insanın geçimini bu yolla sağladığını ve bu işin bir "rant kapısı" olduğunu kaydeden Aydoğan, "Milletin artık davulla sahura kalktığı yok. Bu gelenek bir gün ortadan kalkabilir" dedi.

