Ulusoy kapıyı araladı!
Futbol Federasyonu Başkanı, Tahkim Kurulu'nun Trabzonspor - Sivasspor maçı ile ilgili vereceği karara saygı duyacaklarını söyledi, "O kurulda saygın hukukçular var. Eğer biz hukuki bir hata yapmışsak orada düzeltilir" dedi. Trabzon Başkanı Albayrak'la kırgınlığın devam ettiğini söyleyen Ulusoy, "Bu kırgınlıklar çabuk geçer. Sadece tehdit gibi laflar kullanıldı. Ben bunu ona yakıştıramadım. Futbol ailesi içinde beni kimse zaten tehdit edemez" diye konuştu
ERHAN TELLİ
Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, 2008 Avrupa Şampiyonası finalleri grup eleme maçında yarın akşam Malta ile deplasmanda karşılaşacak olan Milli Takımı desteklemek için geldiği Malta'da önemli açıklamalarda bulundu.
Futbol Federasyonu'nun olaylı Trabzonspor - Sivasspor maçının ardından kendisini ağır bir şekilde eleştiren bordo - mavili kulubün başkanı Nuri Albayrak'la kırgınlığın devam ettiğini söyleyen Ulusoy, "Kırgınım ama bizim aramızda bu tür kırgınlıklar çabuk geçer. Sadece tehdit gibi laflar kullanıldı. Ben bunu ona yakıştıramadım. Ayrıca şunu söylemeliyim ki, futbol ailesi içinde beni kimse zaten tehdit edemez" ifadelerini kullandı.
Son söz Tahkim'in
Başkan Ulusoy, Tahkim Kurulu'nun bu konu hakkında vereceği karara da herkesin saygılı olması gerektiğini belirterek, "Tabii ki verilecek karara saygı duyacağız. Tahkim Kurulu bizim üst makamımızdır. Bizim verdiğimiz kararın dışında farklı bir karar verirlerse, ne üzülürüm ne de kırılırım. O kurulda çok saygın hukukçular var. Eğer biz hukuki bir hata yapmışsak orada düzeltirler. Bizler de bunu saygıyla karşılarız" dedi.'Hedefe ulaşacağız'
Milli Takım'ın çok önemli bir Malta maçı oynayacağını ve Türk Milli Takımı'nın her zaman olduğu gibi yine sahaya kazanmak için çıkacağını vurgulayan Haluk Ulusoy, oynayacakları 4 maçta 12 puan beklediklerini açıkladı.Haluk Ulusoy, "Önce Malta ve Macaristan maçlarından 6 puanla ayrılmalıyız. Sonrasında oynayacağımız Moldova ve Yunanistan maçlarından da galibiyetle ayrılarak, hedefimize ulaşmayı amaçlıyoruz. Biz bu davaya inanıyoruz. 2008 Avrupa Şampiyonası finallerine mutlaka gideceğiz" diye konuştu.
Emre sakatlandı
Milli Takım'ın Malta'da yaptığı ilk antrenmanda Emre Belözoğlu şoku yaşandı. Çalışmanın bitimine yakın ayağına aldığı darbe sonucunda kasığında esneme meydana gelen yıldız oyuncu antrenmanı güçlükle tamamladı. Emre Belözoğlu'nun durumunun ciddi olduğu ve Malta maçında forma giymesinin zor olduğu öğrenildi.
Antrenman sırasında Hakan Şükür de sol ayak parmağından sakatlandı. Buz tedavisine başlanan futbolcunun durumu maç günü belli olacak.
Bu arada şut çalışması sırasında sahaya giren av köpeğine Hamit'in sert şutu isabet etti. Fatih Terim, "Duran topla köpeği vurdunuz. Kimbilir hareketli topla neler yaparsınız" diye espri yapınca başta Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy olmak üzere yöneticiler ve futbolcular kahkalara boğuldu.
Keçeci'nin acı günü
Futbol Federasyonu Başkan Vekili Affan Keçeci'nin annesi Nezihe Keçeci, vefat etti. Nezihe Keçeci'nin cenazesi bugün Levent Camii'nde kılınacak cuma namazının ardından, Kulaksız Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Milliyet, merhume Nezihe Keçeci'ye Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diler.
Coşkulu karşılama
Ay - yıldızlı takım dün öğlen saatlerinde özel bir uçakla Malta'ya gelirken, Malta havaalanında coşkulu bir taraftar grubu tarafından karşılandı. Özel bir eğitim merkezi tarafından Malta'da öğrenim gören Türk gençlerinin ellerinde bayraklarla, marşlar okuyarak karşıladığı futbolcular, bu duruma oldukça şaşırırlarken, Teknik Direktör Fatih Terim'in, öğrencilerin bu coşkulu tezahüratları karşısında bir hayli keyiflendiği gözlendi. Futbolcular oluşan izdiham nedeniyle güçlükle takımı taşıyan otobüse ilerlerken, Malta'daki ilk çalışma da akşam saatlerinde gerçekleştirildi. Milli Takım'dan önce çalışmasını tamamlayan Malta Milli Takımı'nın Teknik Direktörü Dusan Fitzel, sahadan ayrılırken Fatih Terim'in yanına gelerek başarı diledi.
8 Eylül bize ters geliyor
2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda Malta ile yapılacak maç öncesinde A Milli Futbol Takımı, eylül ayı içerisinde 23'si resmi, 19'u özel olmak üzere toplam 42 kez rakipleriyle karşılaştı.
25 ayrı takımla mücadele eden milliler, 17 yenilgi, 16 galibiyet ve 9 beraberlik elde etti. Türkiye, Avrupa'dan 22, Asya'dan 2, Amerika Kıtası'nda da 1 rakiple mücadele etti.
Türkiye, 8 ve 12 Eylül'de yaptığı karşılaşmalarda galibiyetle tanışamazken, 2 beraberlik ve 1 yenilgi elde etti.

Cafe