Bir sıra yükseldik
UEFA, ülkelerin kulüpler bazında son 5 sezonda Avrupa kupalarında topladığı puanları ve ülke sıralamalarını resmi internet sitesinde açıkladı.
Türkiye, ülke takımlarının 2002-2003 ile 2006-2007 arasındaki son 5 sezonda kulüplerin Avrupa kupalarında gösterdikleri başarıların göz önüne alındığı sıralamada 15. sıradan 14. sıraya yükseldi. Kulüpler bazında geçen sezon 6 bin 100 puan alan Türkiye, 2005-2006 sezonunda ise 4 bin puanda kalmıştı.
Puanlarda yaşanan bu yükselme, statü gereği Türkiye'den Avrupa kupalarına katılan takım sayısında herhangi bir artış sağlamazken, geçen sezonlarda olduğu gibi 2008-2009 sezonunda da Türkiye'yi Avrupa kupalarında ikisi Şampiyonlar Ligi, ikisi de UEFA Kupası olmak üzere 4 takım temsil edecek.
|
DİĞER HABERLER |
YAZARLAR |
|

Cafe