'Oflu İsmail' operasyonunda 39 kişi gözaltına alındı
ERDAL KILINÇ İstanbul
İtalya'da uzun yıllar cezaevinde kaldıktan sonra Türkiye'ye iade edilen ve kısa bir süre önce serbest bırakılan 'Oflu İsmail' lakaplı İsmail Hacı Süleymanoğlu ve 38 kişi gözaltına alındı.
İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uzun süredir takibe aldıkları Hacısüleymanoğlu ve adamlarına yönelik olarak dün başta Sarıyer olmak üzere bazı ilçelerde eşzamanlı operasyonlar düzenledi.
Baypas ameliyatı geçirmiş
Hacısüleymanoğlu'nun da aralarında bulunduğu 39 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, çok sayıda silah da ele geçirildi. Sarıyer'deki evinde yakalanan Hacısüleymanoğlu, sağlık kontrolü için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Emniyet'e geri getirilen Hacısüleymanoğlu'nun daha önceden kalp rahatsızlığı bulunduğu ve baypas ameliyatı geçirdiği ifade edildi.Cinayetten yargılanmıştı
1977 yılında Hollanda'da Helena isimli gemide yakalanan 3.7 ton esrarın sahibi olduğu öne sürülen Hacısüleymanoğlu, 3 Mart 1979'da Seramis Gazinosu'nun sahibi Akbulut Karaoğlu ile garson Hasan Yolalı'yı öldürdüğü gerekçesiyle hakkında İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada gıyabında yargılanmıştı.Gazino cinayetlerinin ardından yurtdışına kaçan Hacısüleymanoğlu, bu suçtan 36 yıl ağır hapis cezasına çarptırılmıştı. İtalya'da tutuklu bulunan Hacısüleymanoğlu geçen yıl iade edilmiş, Bayrampaşa Cezaevi'nde bir süre yattıktan sonra tahliye olmuştu.

Cafe