28 Eylül 2007 / Cuma - 08:30
Derbi maçın hakemleri belli oldu
Derbi maçın hakemi belli oldu: Selçuk Dereli Turkcell Süper Lig’de Galatasaray ile Beşiktaş takımları arasında 29 Eylül Cumartesi günü yapılacak sezonun ilk lig derbisini Selçuk Dereli yönetecek.
Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre, Dereli’nin yardımcılıklarını Bahattin Duran ile Alper Ulusoy yapacak.
Dev maçın 4. hakemi ise İsmet Arzuman.
Ali Sami Yen Stadı’nda, Galatasaray’ın cezası nedeniyle seyircisiz oynanacak karşılaşma saat 20.30’da başlayacak.
Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre, 7.
haftada şu hakemler görev yapacak:
Yarın:
20.30 Fenerbahçe-Ankaragücü: Aytekin Durmaz.
29 Eylül Cumartesi:
20.30 Galatasaray-Beşiktaş: Selçuk Dereli.
20.30 Gençlerbirliği OFTAŞ Spor-Çaykur Rizespor: Süleyman Abay.
30 Eylül Pazar:
17.00 Denizlispor-Kayserispor: Cüneyt Çakır.
20.30 Sivasspor-Bursaspor: Halis Özkahya.
20.30 Gaziantepspor-Ankaraspor: Fırat Aydınus.
20.30 Trabzonspor-Konyaspor: Bünyamin Gezer.
20.30 Gençlerbirliği-Kasımpaşa: Oktay Demiray.
20.30 İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Vestel Manisaspor: Barış Şimşek.
Dereli'nin 6. derbisi.
Turkcell Süper Lig’in 7. haftasında 29 Eylül Cumartesi günü İstanbul Ali Sami Yen Stadı’nda yapılacak Galatasaray-Beşiktaş derbisini yönetecek Selçuk Dereli, kariyerinde 6.
kez bir derbi maçına çıkacak.
Ankara Bölgesi hakemi olan ve halen Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanlığı görevini de yürüten FIFA kokartlı Selçuk Dereli, 1999-2000 sezonundan itibaren Süper Lig’de görev yapmaya başladı.
Daha önce 2002-2003 sezonunda Galatasaray’ın Fenerbahçe’yi, Ali Sami Yen Stadı’nda 2-0, 2003-2004 sezonunda Fenerbahçe’nin Beşiktaş’ı, BJK İnönü Stadı’nda 3-1 yendiği, Fenerbahçe ile Beşiktaş’ın 2005-2006 sezonunda FB Şükrü Saracoğlu Stadı’nda 2-2 berabere kaldıkları lig, aynı takımların geçen sezon aynı statta bu kez Fortis Türkiye Kupası yarı finalinde 1-1 berabere kaldıkları derbi maçlarda görev yapan Dereli, geçen sezon ayrıca Fenerbahçe’nin, evinde Galatasaray’ı 2-1 yendiği lig maçında da düdük çaldı.
Kariyerinde ilk kez bir Galatasaray-Beşiktaş derbisi yönetecek olan Dereli, bugüne dek Galatasaray’ın 19, Beşiktaş’ın ise 22 maçında görev aldı. Galatasaray, Dereli’nin yönettiği maçlarda 12 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 yenilgi alırken, bu maçlarda 41 gol atıp, 22 gol yedi.
Deneyimli hakem, Beşiktaş’ın da 22 maçını yönetirken, siyah-beyazlı ekip bu maçların 12’sini kazandı, 5’er maç ise beraberlik ve Beşiktaş’ın yenilgisiyle bitti. Maçlarda Beşiktaş’ın attığı 37 gole, rakipleri 21 golle karşılık verdi.
Bu sezon ise 3. maçına çıkacak Dereli, ligde Beşiktaş’ın, evinde Konyaspor’u 1-0, Trabzonspor’un da Çaykur Rizespor’u yine sahasında 5-1 yendiği maçları yönetti. FIFA kokartlı hakem, bu 2 maçta toplam 6 sarı kart gösterdi.
Yorumlar (12) |
|
|
|
|
İnsallah
macin havasini bozmazlar
[18:12 - zekeriya keles] yazarın tüm yorumları
İnsallah
iyi bir yönetim sergilerler
[18:10 - zekeriya keles] yazarın tüm yorumları