Zebari: İstanbul toplantısı çok önemli
NEW YORK AA
Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, 2-3 Kasım'da İstanbul'da yapılacak olan, Irak'a komşu ülkeler toplantısının, bu konuda yapılan diğer toplantılardan çok daha önemli olduğunu söyledi.
Zebari, AP ajansına verdiği demeçte, İstanbul'daki toplantıya, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki ile Rusya, Fransa, İtalya, Mısır ve Suudi Arabistan dışişleri bakanlarının katılmasını beklediğini söyledi.
Bu kez Irak hükümetinin düşüncelerini netleştirdiğini ve önerilerini güvenlik, mülteciler, enerji olmak üzere 3 ana noktada yaptığını belirten Zebari, İstanbul toplantısından önce verilen sözlerin ve vaatlerin yerine getirilmesini beklediklerini kaydetti.
Irak'ın komşu ülkelerle, terörist şebekelerin faaliyetleri konusunda istihbarat ve bilgi paylaşımı konusunda işbirliği istediğini anlatan Zebari ayrıca, terörist gruplara mali desteği durduracak etkili önlemler alınmasına ve sınır ihlallerini bildirecek bir mekanizmaya gerek olduğunu ifade etti.

Cafe