15 Ekim 2007 / Pazartesi - 16:20
"Türk Diplomatın Kızı" Londra'da "Ayın en umut vaadeden kitabı" seçildi
İngiltere’de yaşayan Deniz Goran’ın "The Turkish Diplomat’s Daughter" (Türk diplomatın kızı) adlı kitabı Londra’da "Ekim ayının en umut vadeden kitabı" seçildi.
İngiltere’de ay başında piyasaya çıkan anı-roman tarzı kitap için Mayfair’deki Maddox Arts Sanat Galerisinde düzenlenen tanıtımda konuşan yazar, kitabının İngiliz eleştirmenler tarafından "ayın en umut vadeden kitabı" olarak gösterilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Goran, "Ben sanat değeri öne çıkacak bir kitap yayınlamak istedim.
Kitabın sanat değerinin öne çıkacağından emin olduğumda Türkiye’de de yayınlamayı düşüneceğim. Şu an bunun için erken olduğuna kanaat getirdim" diye konuştu.
Tanıtım resepsiyonuna, yazar Danny Moynihan ve tasarımcı Nicky Haslam gibi Londra’nın ünlü simalarının yanı sıra 400 civarında davetli katıldı.
Bookseller dergisine kapak olan kitap, Almanya, Hollanda ve İsveç’ten de yayınlama konusunda teklifler aldı.
Yorumlar (2) |
|
|
|
|
Gülün mirası olan akepe diplomasisine ne demeli
asla umut vaadetmiyor; adeta bir enkaz. . . .
[23:08 - Erkan Günaydin] yazarın tüm yorumları
Kitaptaki umut ne
işte mesele burada. . .
[22:40 - mehmet uzer] yazarın tüm yorumları