19 Ekim 2007 / Cuma - 08:25
Bush'un "Üçüncü Dünya Savaşı" uyarısı...
Beyaz Saray, ABD Başkanı George Bush’un, "Üçüncü Dünya Savaşı’nın çıkmasını istemiyorsak İran’ın nükleer silaha sahip olmasını engellemeliyiz" şeklindeki sözünü, "Başkan önemli bir noktaya dikkati çekti" diyerek savundu.
Beyaz Saray sözcüsü Dana Perino, Bush’un bu sözünden, savaş planı yaptığı anlamının çıkartılamayacağını, sadece bir noktaya dikkat çektiğini söyledi.
Perino, Bush’un, İran’ın nükleer silah sahibi olması halinde, Üçüncü Dünya Savaşı’na neden olabilecek çok tehlikeli bir duruma gelineceğini ifade ettiğini belirtti.
Bush, çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında, "İsrail’i imha etmek istediğini söyleyen İranlı bir liderimiz var. Bu nedenle dünya liderlerine şunu söyledim: ’Üçüncü Dünya Savaşı patlasın istemiyorsanız, İran’ı nükleer bomba yapmak için gereken bilgileri ele geçirmekten alıkoymalısınız" diye konuşmuştu.
Yorumlar (24) |
|
|
|
|
Allah
senin belani versin
[17:35 - zekeriya keles] yazarın tüm yorumları
Paranoyakça
yaklaşım diye buna denir nükleer silah sade sizin tek elinizde olursa asıl felaket bu olur çünkü siz gereksiz savaşmayı seversiniz
[16:59 - bozkurtone] yazarın tüm yorumları