
|
|
|
 |
|
|
HASTALAR KUYRUK BEKLİYOR, ÜSTELİK HEPSİ DE ÇOCUK...
Her şey var hemşire yok
Ege Üniversitesi’nin Çocuk Hastanesi’nde hemşire ve hasta bakıcı eksiği sıkıntı yaratıyor. Dayalı döşeli odalarda 86 yatak devre dışı duruyor
Nesrin Coşkun
Hayırseverler yardım etti
EGE Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, inşaatı yıllardır bitmeyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği, Ocak 2007’de tamamlanıp açıldı. Hayırseverlerin desteğiyle odalar dayanıp döşendi. Bu birim, ihtisas alanları ve kalitesiyle sayılı çocuk hastanelerinden biri haline geldi.
Türkiye’nin gözbebeği
HASTANE, Türkiye’nin dört bir yanından şifa arayan çocuk hastaların hücumuna uğrarken, hemşire ve hasta bakıcı eksiği yüzünden 200 yataktan 86’sı devre dışı kaldı. Şimdiye kadar son 10 ayda, 114 yatakta 2 bin 500 çocuk yatarak tedavi görebildi. Polikliniklere 28 bin, acile de 21 bin 600 kişi başvurdu.
Bakanlık ve valiliğe çağrı
ÇOCUK Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sevgi Mir, ''37 öğretim üyesi, 26 uzman, 29 asistan, 83 hemşire, 45 personelle görev yapıyoruz. 10 hemşire, 20 hasta bakıcıya ihtiyacımız var. Bize kadro verilmiyor. Hazır odaları açamıyoruz. Sağlık Bakanlığı ve valiliğin desteğini bekliyoruz'' dedi.
|
|
|

|
|