'Lisede mescit açıldı' iddiası
Adana Tepebağ Lisesi'nde bir odanın mescit yapıldığı ve bazı öğrencilerin teneffüste namaz kıldığı ileri sürüldü
MURAT KİBRİTOĞLU DHA
Adana Tepebağ Lisesi'nin bodrum katındaki bir odanın mescit haline getirildiği ve bazı öğrencilerin teneffüste burada namaz kıldığı ileri sürüldü. Namaz kılan öğrenciler cep telefonuyla görüntülenirken, bazı öğretmenlerin de burada cuma namazı kıldırdığı iddia edildi.
Kent merkezindeki lisenin bodrum katındaki beden eğitimi öğretmeni odasının yanındaki boş oda, iddiaya göre öğretim dönemi başında mescit olarak düzenlendi. Küçük bir halı ve tespihlerin konulduğu odada, isteyen öğretmen ve öğrencilerin namaz kılabileceği duyuruldu.
Mescidin yan tarafında bulunan, beden eğitimi dersine katılan öğrenciler için hazırlanan duş odasında abdest alan bazı öğrenciler de, namazlarını teneffüslerde kılmaya başladı. Mescit haline getirilen odada cuma günleri de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Haydar Keleş'in öğrencilere imamlık yaptığı ileri sürüldü.
'Uyarılarımız dikkate alınmadı'
Aynı lisede öğretmenlik yapan, Eğitim - Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, okul yönetimi ve Milli Eğitim yetkililerine konuyu intikal ettirdiklerini belirterek, okulda mescit açılmasını "skandal" olarak değerlendirdi. Boğa "Yetkililere uyarıda bulunduk ve gereğinin yapılmasını istedik. Ancak uyarılarımız dikkate alınmadı. Öğrenciler vakit namazlarını ders aralarında kılmaya devam ediyor. Ben kendi gözlerimle gördüm" dedi.Adana İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ise, bu konuda kendilerine herhangi bir bilgi ve şikâyetin gelmediğini kaydetti.
Geçen yıl da Seyhan Çukurova Lisesi'nin bodrum katındaki trafo odasının mescit olarak kullanıldığı iddia edilmişti.
|
DİĞER HABERLER |
YAZARLAR |
|

Cafe